Magyar főszereplője is lesz a történelmi bokszmeccsnek

Sergey Kovalev v Andre Ward - Weigh-in GettyImageRank2 SPORT BOXING
LAS VEGAS, NV - NOVEMBER 18: Claressa Shields poses during the official weigh-in on November 18, 2016 at MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada. She will fight Franchon Crews in her pro debut on November 19, 2016 in Las Vegas, Nevada. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai tévés történelemben először lesz egy női profi bokszmérkőzés egy ökölvívó gála főmeccse fizetős prémiumtévén. A kétszeres olimpiai bajnok Claressa Shields ráadásul egy magyar lány ellen fog ringbe lépni.

A gálára, azon belül pedig a történelmi mérkőzésre március 10-én kerül sor a detroiti MGM Grand Hotelben. Aki miatt ez a felhajtás megéri a promótereknek, az nem más, mint Claressa Shields, a londoni és a riói olimpia középsúlyú (75 kg) bajnoka.

Így üt a bajnok: Claressa Shields (b) a Franchon Crews elleni debütáláson visz be egy balegyenest Forrás: AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller

A 21 éves bokszoló - úgy bizony, az első olimpiai aranyát 17 évesen nyerte - a riói játékokat követően, 2016 novemberében állt profinak, és még abban a hónapban egyhangú pontozással meg is nyerte első meccsét honfitársa, Franchon Crews ellen.

A detroiti gálán Shields ellenfele a 26 éves miskolci Szabados Szilvia lesz, aki már 23 profi mérkőzésen van túl, ezek közül 15-öt (6 K.O, T.K.O.) megnyert. A ranglistán 15. magyar (rajta kívül még hét honfitársunk szerepel a 34 lányt felvonultató rangsorban) ideális felhozó ellenfélnek tűnik, sem nem túl gyenge, de annak a veszélyese sem fenyeget, hogy legyőzné Shieldset - persze, láttunk már karón varjút.