Senkinek nevezte Babos Tímeát a korábbi világelső

BABOS Tímea; MUGURUZA, Garbine
Monterrey, 2018. április 9. Babos Tímea (b) a második helyezettnek és a spanyol Garbine Muguruza a győztesnek járó trófeával a mexikói Monterreyben rendezett keménypályás női tenisztorna egyesének döntője után 2018. április 8-án. Muguruza 3-6, 6-4, 6-3 arányban győzött Babos Tímea ellen. (MTI/EPA/Miguel Sierra)
Vágólapra másolva!
Hiába kezdett kiválóan (6-3, 2-0) Babos Tímea a volt világelső spanyol Garbine Muguruza ellen a Monterreyben zajló 250 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna döntőjében, Muguruza végül fordítani tudott, és megnyerte a vasárnapi mérkőzést. Babos remek kezdése mindenesetre látványosan kiborította a kétszeres Grand Slam-győztes spanyolt, aki senkinek nevezte a magyar riválisát. 

A második játszmában egy térfelcserénél Muguruza edzői segítséget kapott Sam Sumyktól, aki azt kérdezte, hogy valamiért mérges-e a játékos. A spanyol válaszai nem mindenhol hallatszanak tisztán a háttérzajtól, de az jól kiérthető, hogy miután leszögezi, hogy nem dühös,

az exvilágelső Babosra utalva azt is kijelenti, hogy "she's a nobody", azaz "ő egy senki"

– talált rá a videóra és számol be róla a Hosszabbitás.hu.

Babos Tímea (b) a második helyezettnek és a spanyol Garbine Muguruza a győztesnek járó trófeával a mexikói Monterreyben rendezett keménypályás női tenisztorna egyesének döntője után 2018. április 8-án. Muguruza 3-6, 6-4, 6-3 arányban győzött Babos Tímea ellen. (MTI/EPA/Miguel Sierra) Forrás: MTI/EPA-EFE/Miguel Sierra

A döntő későbbi győztese ezt követően is csak üveges tekintettel bámul előre,

és durcásan hajtogatja, Babosról, hogy "ő egy senki, egy kibaszott senki"

(ez 47:02-nél hallható a videóban). A szünet végén pedig a meccs kommentátora is elnézést kér azért, amiért a nem megfelelő nyelvezet esetleg a nézők számára is kiérthető volt a közvetítésben.

Érdekes, hogy idén ez már a második hasonló eset, amelynek Babos Tímea a szenvedő alanya: a januári Australian Open első körében a vereséget szintén nehezen viselő Coco Vandeweghe nem tudott féket tenni a nyelvére, amit 10 ezer dolláros pénzbüntetéssel honorált a WTA.

Elképzelhető, hogy éppen az ilyen viselkedés miatt nincsenek barátai Muguruzának a mezőnyben.