Vágólapra másolva!
Berlinben hétfőn megkezdődött az atlétikai Európa-bajnokság, melynek első napján a kalapácsvető Halász Bence szállította az első remek eredményt.

A szombathelyi Dobó SE 21 éves - többek között - U20-as világ és U23-as Európa-bajnok kalapácsvetője volt a glasgow-i multisport Európa-bajnokság társrendezvényeként rajtoló Eb első magyar szereplője, aki selejtezőből igyekezett továbbjutni.

Berlin, 2018. augusztus 6. Halász Bence versenyez a kalapácsvetés selejtezőjében a berlini atlétikai Európa-bajnokságon 2018. augusztus 6-án. Halász a döntőbe jutott. (MTI/EPA/Christian Bruna) Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Lehet, hogy ő izgult, de az érte szorítóknak nem kellett: tizedikként lépett a dobókörbe, de elsőként írhatták a neve mellé, hogy döntős, miután első kísérletre rendkívül magabiztosan dobta meg a 76b méteres selejtező szintet. A 76.81 méteres eredmény tökéletes volt egy selejtezőben, a fiatal dobótehetség legjobb eredménye a júniusi Budapest Open Schulek Ágoston Emlékversenyen elért 79,57 méter, azaz még bőven vannak tartalékai.

A kalapácsvetés döntőjét augusztus 7-én, kedden, magyar idő szerint 18.45-től rendezik a berlini Olimpiai Stadionban.