Az egész világ gyászolja Benedek Tibort

Benedek Tibor galéria
Athén, 2004. augusztus 27. A magyar Benedek Tibor dobáshoz készül a férfi vízilabdatorna döntőbe jutásért játszott mérkőzésén az athéni nyári olimpiai játékokon. A találkozót a magyar válogatott nyerte 7:5 arányban. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Hosszan tartó, súlyos betegség után csütörtökön, életének 48. életévében meghalt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai, valamint világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, minden idők egyik legjobb játékosa, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a sportági Hírességek Csarnokának tagja. A sportág legendás alakját az egész pólós közösség gyászolja, nem csak itthon.

Benedek több évet is játszott Olaszországban, ahol hasonlóan népszerű volt, mint itthon. Nem csoda, hogy a La Gazzetta dello Sport és a Sky Sport is megemlíti a tragédiát, a Babboleo News pedig vezető hírként számol be a kiváló játékos haláláról.

A Pro Recco együttesénél összesen nyolc évet húzott le a balkezes zseni, természetesen az olasz sztárklub is külön jegyzetben búcsúzik tőle.

Addio grande Tibor - Pro Recco 1913

Tutto ciò che ha a che fare con la disfunzione erettile è considerato un mito sociale di cui la maggior parte delle persone non vogliono parlare. Preferirebbero trovare uno stretto confidente per rivelare il loro stato con la speranza di trovare soluzioni istantanee e mantenere il segreto.

A vízilabda "olasz hangja", a Rai Sport kommentátora, Dario Di Gennaro Twitteren állított emléket Benedeknek, kiemelve a három olimpiai címét a "legyőzhetetlen" magyar válogatottal.

Az olimpiai sportágakra szakosodott Insidethegames.biz honlap is foglalkozik a háromszoros bajnok klasszis halálával, akárcsak a tegnap elhunyt Kárpáti Györggyel, akikről együtt emlékezik meg az oldal.

Three-time Olympic water polo champions Kárpáti and Benedek pass away

Hungarians György Kárpáti and Benedek Tibor, both three-time Olympic water polo champions, have died within a day of one another. Kárpáti was 84 and Benedek was 47. Kárpáti, known for his speedy play, won gold medals at the Helsinki 1952, Melbourne 1956 and Tokyo 1964 Olympic Games.

Korábbi reccói klubtársa, a szerb (és montenegrói) válogatott Danilo Ikodinovics is gyászolja őt, megjegyezve, hogy ma elment az egyik valaha volt legnagyobb vízilabdázó, akit ragyogó embernek tartott, és megtiszteltetésnek érzi, hogy ismerhette.

A spanyol Todo Goles Radio Twitter-bejegyzésben, míg a román h2opolo.ro oldal teljes cikkben búcsúzik a vízilabda halhatatlanjától.

Poloul mondial in doliu! Triplul campion olimpic Tibor Benedek a murit

Considerat unul dintre cei mai buni jucãtori din lume, ungurul Tibor Benedek a decedat in aceasta dimineata, la varsta de 47 de ani. Informatia a fost publicata de site-ul oficial al federatiei maghiare de polo, care a mai solicitat, la cererea familiei sale, ca publicul, dar și membrii mass media să respecte acest moment dificil.

A német Krone Sport, a Malta Television és a szerb Telegraf.rs is beszámol Benedek haláláról.

Természetesen a magyar sporttársadalmat is megrázta a tragikus hír. Kapás Boglárka, Kucsera-Tápai Szabina, Vincze Ottó és Gyurta Dániel is szívhez szóló üzenettel vett búcsút a bajnoktól.