Lékó Péter megint armageddonban kapott ki

25 October 2018 Isle of Man Round 6 chess isle of Man Chess International, Round 6, 25 October 2018. Photo by John Saunders
Lékó Péter 30 lépéses döntetlent játszott Rapport Richárddal
Vágólapra másolva!
Lékó Péter armageddonban kapott ki Boris Gelfandtól a nyolcadik fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

A Chess24 szakportál beszámolója szerint a 15 perces alapjátékidejű partikkal zajló, 150 ezer dollár összdíjazású Legends of Chess elnevezésű viadal keddi napján a magyar és az izraeli játékos egy-egy győzelem mellett kétszer remizett, így következett az úgynevezett armageddon játszma, amelyben a világossal játszó Lékónak öt, a fekete figurákat irányító Gelfandnak négy perc állt rendelkezésre, de utóbbinak már a döntetlen is elég lett volna a sikerhez. A partiban Gelfand kerekedett felül, így 3-2-re győzött.

Lékó Péter megint armageddonban kapott ki Forrás: www.saund.co.uk/John Saunders

Lékó a múlt keddi nyitókörben a ráadáspartit nyerve 3-2-re legyőzte az ukrán Vaszil Ivancsukot, majd három 2,5-1,5-es vereség következett: szerdán az orosz Peter Szvidlertől, csütörtökön Carlsentől, pénteken pedig a korábbi világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyiktól kapott ki, mielőtt szombaton armageddonban legyőzte az ugyancsak volt világbajnok indiai Viswanathan Anandot, majd vasárnap vereséget szenvedett a holland Anish Giritől. Hétfőn pedig ugyancsak armageddonban maradt alul az orosz Jan Nyepomnyascsijjal szemben.

A magyar sakkozó, aki nyolcadik helyen áll a mezőnyben, a szerdai zárófordulóban a kínai Ting Li-zsennel ül asztalhoz.

A szuperdöntővel záruló sorozat első és harmadik tornáját Carlsen, a másodikat az orosz Danyiil Dubov nyerte.