Edzésen bukott a Giro d'Italia egyik esélyese, veszélyben az indulása

cycling Horizontal
Team Trek rider Italy's Vincenzo Nibali rides uphill at Passo dello Stelvio (Stelvio Pass) during the 18th stage of the Giro d'Italia 2020 cycling race, a 207-kilometer route between Pinzolo and Laghi di Cancano on October 22, 2020. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Edzésen bukott és eltörte a csuklóját az olasz profi kerékpáros, Vincenzo Nibali, akinek így veszélybe került az indulása a május 8-án rajtoló Giro d'italián.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a 36 éves sportoló svájci lakhelye, Lugano környékén tartott edzés, amivel közvetve a Giróra, közvetlenül pedig a Tour of the Alps, alpesi körversenyre készült. Az esés után azonnal az egyik luganói kórházba szállították, ahol megröntgenezték, és kiderült, hogy eltört az orsócsont a jobb alkarjában.

A Trek-Segafredo World Tour csapat rutinos versenyzőjének így veszélybe került az indulása a május 8-án Torinóban rajtoló Giro d'Italia körversenyen, amelyik az első a három nagy háromhetes viadal közül.

Nibali azon kevés versenyzők egyike, akik karrierjük során mindjárom háromhetest meg tudták nyerni: a Girón 2013-ban és 2016-ban, a Tour de France-on 2014-ben, míg a Vuelta a Espanán 2010-be diadalmaskodott összetettben.