Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyének első fordulójában három szettben győzött az üzbég Denis Istomin ellen. A korábbi világelső svájci klasszis legutóbb a 2020-as Australian Openen teniszezett Grand Slam-tornán.

Federer a 2019-es Roland Garros óta először vett részt a francia tenisztornán, míg legutóbbi Grand Slam versenye a 2020-as Australian Open volt. A tavaly januári ausztrál keménypályás versenysorozat óta 487 nappal később lépett pályára újra Grand Slamen, és magabiztosan győzött az első fordulóban.

A 39 éves sztár az üzbég Denis Istomin ellen három játszmában, 6-2, 6-4, 6-3 arányban nyert, ezzel bejutott a salakpályás torna második fordulójába.

A 40. születésnapjához közeledő, korábban két térdműtéten is átesett klasszis számára sokat jelent ez a visszatérés, főleg annak tükrében, hogy korábban nem tartotta kitűzött célnak azt, hogy induljon a Garroson.

Roger Federer győzelemmel tért vissza a Roland Garrosra Forrás: NurPhoto via AFP/Mehdi Taamallah/NurPhoto/Mehdi Taamallah

Federer idén márciusban a katari tornán tért vissza több mint egy év után, majd indult a genfi versenyen is, ahol az első körben kikapott a világranglistán 75. Pablo Andujartól.

A The Guardian megírta, hogy az Istomin elleni mérkőzésen Federer magabiztosan teniszezett, uralta a mérkőzést, kiválóan jött fel a hálóhoz, amikor szükség volt rá, és remek tenyereseket ütött.

mondta a svájci világklasszis, aki a második fordulóban a korábbi US Open-bajnokkal, a horvát Marin Ciliccel találkozik majd.

Mindent egy helyen az Eb-ről