A Tokióban aranyérmes Tótka Sándor a párizsi olimpiáig az Újpestnél marad

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, kajak, döntő, Tótka Sándor, 2020.08.05. aranyérem
Az aranyérmes Tótka Sándor a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének eredményhirdetésen
Vágólapra másolva!
A Tokióban olimpiai bajnok kajakos, Tótka Sándor jövőre már az nyolcadik szezonját kezdi meg az Újpesti Torna Egylet sportolójaként, és a párizsi olimpiáig biztos marad a klubnál.

Az UTE közleményben adta hírül, hogy a K-1 200 méter tokiói aranyérmese ünnepélyes keretek között hosszabbította meg a szerződését Őze István irodájában. Az eseményen a klubigazgató mellett jelen volt Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályvezetője, továbbá Kárai Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, Tótka Sándor menedzsere is.

"Számítottunk arra az olimpia előtt, hogy Sándor jó eredményt fog elérni, de az aranyérem csak egy titkos álmunk volt, mert a sprinttávon egyetlen versenyző sem mehet biztosra, bármilyen jó formában van" - mondta Őze István, az UTE klubizgatója.

Sajnos a K-1 200 méter lekerült az olimpiai programról, de biztos vagyok benne, hogy Sanyi a hosszabb távokon is eredményes lesz, éppen ezért írtunk vele alá egy újabb szerződést Párizsig" - fejtette ki a klubigazgató.

Az aranyérmes Tótka Sándor a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének eredményhirdetésen a tokiói olimpián Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az olimpiai bajnok jelenleg a pihenőidejét tölti, csak néhány hét múlva kezdi el újra az edzéseket. A párizsi olimpiai számok közül 500 méteren párosban és négyesben is volt már világbajnokságon érmes, így a 27 éves versenyző bizakodva kezdi meg az újabb ötkarikás ciklust az UTE-ban.

"Nem volt kérdés, hogy ha rajtam múlik, akkor maradok a klubnál - mondta Tótka Sándor.

tette hozzá az olimpiai bajnok sportoló, aki továbbra is Hüvös Viktor edző irányításával folytatja a pályafutását.