Vágólapra másolva!
Boris Beckert április végén ítélte két és fél évnyi börtönre egy angliai bíróság, mert a legendás német teniszező jelentős összegű vagyont titkolt el, és nem fizette be az adókat. Német sajtóértesülések szerint azonban az 54 éves teniszlegenda akár már novemberben szabadulhat.

A Bors a német sajtóértesülésekre hivatkozva azt írja, Becker akár már novemberben szabadulhat, amiben az is közrejátszhat, hogy sikeres edzésprogramot vezet 45 rabtársa részvételével.

Az 54 éves német teniszlegenda nagy népszerűséget vívott ki magának a Huntercombe-börtönben. Ő maga is rengeteget fogyott az elmúlt hat hónapban, és a fogyókúrás technikáit a rabtársaival is megosztja, amivel a népszerűségét is növeli.

Boris Becker akár már novemberben szabadlábra kerülhet Forrás: AFP/Daniel Bockwoldt

Ráadásul az élsportolóként szerzett tapasztalataival, jógával és meditációval, sőt akár életvezetési tanácsokat is ad a többi rabnak.

- árulta el egy ismerőse, aki szerint ez a közösségi tevékenység Becker korábbi szabadulását is elősegítheti.

Az ügyvédje ugyan nem erősítette meg a hírt, de úgy tudni, novemberben kiadhatják Angliából a németeknek a bukott bálványt, hazájában pedig feltételesen szabadlábra engedhetik.