A rúdugrás királya a budapesti vb-n válthatja valóra 2023-as nagy tervét

atlétika Armand Duplantis
Sweden's Armand DUPLANTIS breaks the outdoor world record in the pole vault men final at the Diamond League track and field meeting in Stockholm on June 30, 2022. (Photo by Thomas WINDESTAM / Diamond League AG / Diamond League AG via FACTSTORY)
Vágólapra másolva!
Jövőre legalább egyszer szeretné megdönteni világcsúcsát Armand Duplantis olimpiai, világ- és Európa-bajnok svéd rúdugró.

"Szeretek versenyezni, szeretek utazni és mindent, ami ezzel jár" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a 23 esztendős atléta. Az idei évet értékelve Duplantis elárulta:

minden olyan versenyen sikerült jól teljesítenie, amelyen szeretett volna, mivel ez a legfontosabb számára, így nincs miért panaszkodnia.

December 5-én második alkalommal nyerte el a nemzetközi szövetség (WA) Év Férfi Atlétája-díját, miután idén háromszor is megdöntötte a rúdugrás világcsúcsát: márciusban Belgrádban két héten belül 6,19, majd 6,20 méterre javította a rekordot fedett pályán, aztán a júliusi eugene-i világbajnokságon ezt tovább módosította 6,21 méterre.

Armand Duplantis Budapesten válthatja valóra 2023-ra tett vállalását Forrás: Diamond League AG via FACTSTORY/Diamond League AG/Thomas Windestam

"Mindig az a célom, hogy magasabbra emeljem a lécet és ezzel izgalmasabbá tegyem a rúdugrást. Bár nincs egy meghatározott szám a fejemben, jó lenne közelebb kerülni a 6,25 méterhez,

- vallotta be a Mondo becenéven ismert rúdugró, aki az idei évhez hasonlóan jövőre is a vb-n szeretne a legmagasabbra ugrani.

- szögezte le. Azt is hozzátette, hogy izgatottan várja az eseményt, hiszen a székesfehérvári Gyulai István Memorialon is nagyon jól érezte magát. Duplantis üzent a magyar szurkolóknak is, kérve, hogy jövőre minél többen látogassanak ki az új Nemzeti Atlétikai Központba augusztus 19. és 27. között, mivel többek között ő is rajthoz áll majd a budapesti viadalon.

A fedettpályán és szabadtéren egyaránt vb-címvédő rúdugróval készített teljes beszélgetés kedden (ma) 20 óra 40 perctől lesz látható az M1 aktuális csatornán.

Az augusztus 19-27. között sorra kerülő budapesti atlétikai világbajnokságról minden fontos információt, beleértve a jegyértékesítést is megtalá ide kattintva, az esemény honlapján.