Először indul a Tour de Hongrie-n a világ legjobb bringásának a csapata

cycling TOPSHOTS Horizontal JOY FINISH LINE CLENCHED FIST CYCLING ROAD RACE
Italy's Matteo Trentin (R) of UAE Team Emirates celebrates after winning the Grand Prix du Samyn one day cycling race, 201,9 km from Quaregnon to Dour, first (out of 11) round of the Exterioo Cycling Cup on March 1, 2022. (Photo by JASPER JACOBS / Belga / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Első alkalommal indul az UAE csapata a Tour de Hongrie-n - számolt be hétfőn a magyar országúti kerékpáros körverseny honlapja.

Az egyesült arab emírségekbeli istálló legnagyobb sztárja a kétszeres Tour de France-győztes Tadej Pogacar. Bár a 2017-es magyar körversenyen harmadik szlovén klasszis a weboldal beszámolója alapján nem indul, az előzetes tervek szerint ott lesz viszont az UAE keretében a korábbi Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes olasz Matteo Trentin, őt a sprintfelvezetésben a pályán egyaránt Európa-bajnok portugál ikerpár, Ivo és Rui Oliveira segítheti, az összetettért pedig várhatóan az új-zélandi George Bennett száll majd harcba.

A május 10. és 14. között sorra kerülő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) a ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar körversenyt a tervek szerint 22 csapat részvételével rendezik meg.