Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy a túlzott pénzügyi igények miatt elmarad a bokszrajongók által nagyon várt Tyson Fury-Olekszandr Uszik WBC, WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnoki címegyesítő meccs.

A napokban egyre negatívabb nyilatkozatok jelent meg azt taglalva, hogy miért nem kerül sor az ütközetre.

"Nem kényszeríthetem sem Tysont, sem Uszikot arra, hogy bokszoljon"

– beszélt pár napja a helyzetről a WBC bajnok Fury társpromótere, Frank Warren - számolt be a Profiboksz. "Ez egyedül az ő döntésük, ők azok, akik ringbe lépnek. Mindkét bokszoló beleegyezésére szükség van ahhoz, hogy összejöjjön a mérkőzés, de

- tette hozzá.

A legfőbb problémát a két bunyós között szétosztható pénz mértéke okozza.

Ez az összeg lényegesen kevesebb, mint amivel akkor rendelkezhettek volna a szervezők, ha sikerült volna Szaud-Arábiába vinni a gálát, amit most a londoni Wembley stadionba bonyolítanának le április 29-én.

Tyson Fury még több pénzt akar Forrás: AFP/Justin Tallis

A hírek szerint Uszikk ragaszkodik ahhoz, hogy egyenlő arányban kapjanak fellépti díjat, azonban Bob Arum, Fury promótere úgy nyilatkozott, hogy kizárólag az lenne fair, ha Fury kapná a bevételek "oroszlánrészét",

mivel miatta lenne első sorban nagy bevétel, az ő neve miatt lennének jó eladások. Ezt követően felmerült egy olyan verzió, amely szerint 60 százalékot kapna a győztes, 40 százalékot a vesztes, Fury viszont ezt elutasította.

– mondta Warren a szaklap beszámolója szerint. Hozzátette, reméli, hogy sikerül megoldani a problémákat, mert senki sem akarja nála jobban látni ezt a meccset.

A WBO, WBA, IBF, IBO címvédő ukrán Olekszandr Uszik érdekeit képviselő Alexander Krasiuk igen csak borúsan látja a fejleményeket.

Úgy néz ki, Usziknak más ellenfél után kell néznie Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

"Eredetileg arra számítottunk, hogy a mérkőzésre február végén, vagy márciusban kerül sor Szaúd-Arábiában. Ez kútba esett, ezért átütemeztük április 29-re.

Most viszont már az sem tűnik valószínűnek, hogy április 29-ére sikerül tető alá hozni, legalábbis én most így látom. A határidő túl rövid. Látott valaki valahol a közösségi médiában akár csak egy posztot Tysonról és a csapatáról, ahogy tréningeznek, és teszik a dolgukat?

Szerintem jelenleg nincsenek edzőtáborban, ami azt jelenti, hogy ők már meghozták a döntést, hogy nem bokszolnak, ezért nem tudok pozitívan gondolkodni a helyzetről."

Krasiuk szerint a pénzleosztás kérdése jelenleg lényegtelen, mert Fury olyan mértékű gázsit követel, amelyet a Wembleyben megrendezett mérkőzésből származó bevételek egyszerűen nem fedeznek.

„Warrenék szerint Fury túl sok pénzt kér. Még ha Uszik nem kapna semmit, az úgy fennmaradó rész sem lenne elég Tysonnak, hogy fedezze az igényeit.

Tulajdonképpen ez a lényeg."

Mindent egy helyen az Eb-ről