Vágólapra másolva!
Az írek egykori profi kerékpárosa, Stephen Roche 1987-ben megnyerte a Tour de France-t, diadalmaskodott a Giro d'Italián, emellett világbajnok is lett. A klasszis versenyző szerint a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny egy kiváló megméretettés lesz a világ legjobb versenyzőinek, ahol a magyar bringások is szép eredményeket érhetnek el.

A Hír TV-nek adott interjújában Stephen Roche több dolgot is elárult a pályafutásával kapcsolatban.

- nyilatkozta Stephen Roche. A klasszis versenyző elmondta, hogy a Tour de France győzelmét még az ír miniszerelnök is a helyszínen nézte meg, aki később azt mondta neki, hogy haza kell jönnie Dublinba, hogy megünnepeljék a fantasztikus győzelmet.

- árulta el az ír versenyző. Roche szerint a rendőröknek kellett utat törnie a tömegen keresztül, hogy eljusson a kijáratig.

Stephen Roche óriási versenyző volt a 80-as években Forrás: AFP/Boris Horvat

Az 1987-es Tour de France győzelmével kapcsolatban Stephen Roche több kulisszatitkot is elárult.

- árulta el az ír kerékpáros. Roche jelenleg szakkomentároként és versenyszervezőként dolgozik, valamint szakmai tanácsokkal látta el a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szervezőit.

- mondta el Stephen Roche.

A klasszis versenyzőnek magyar felesége van, és Siófokon laknak.

- árulta el Roche. A májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversennyel kapcsolatban is nagyon bizakodó az ír kerékpározó.

- zárta le mondandóját Stephen Roche.