Halál és tömegverekedés is volt Messi újabb nagy napján

award fbl Horizontal FOOTBALL SPORTS AWARD GOLDEN BALL AWARD
Inter Miami CF's Argentine forward Lionel Messi (L) reacts on stage with his children as he receives his 8th Ballon d'Or award during the 2023 Ballon d'Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris on October 30, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Ez a hét sem telt indult eseménytelenül a sportvilágban, a szokásoknak megfelelően egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket október 30-áról.

Az argentin válogatottat tavaly világbajnoki címig vezető Lionel Messi pályafutása során nyolcadik alkalommal nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát, ám emellett még számos egyéni díjat is kiosztottak.

Hatalmas botrány tört ki Franciaországban, miután az Olympique Marseille labdarúgócsapatának szurkolói a hétvégén kövekkel és sörösüvegekkel megdobálták az Olympique Lyon autóbuszát, ezért elmaradt a két klub bajnoki mérkőzése, kilenc gyanúsítottat pedig letartóztattak.

Az immár kínai színekben versenyző Liu testvérek, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang vasárnap aranyérmet szereztek váltóban a Montreálban megrendezett világkupán. Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók az édesanyjukon keresztül üzentek Magyarországra a győzelem után.

A Liu-testvérek váratlanul üzentek a magyaroknak Forrás: Instagram/shaolinliu

Súlyosan megsérült a magyar női kézilabda-válogatott kapusa, Szikora Melinda, így minden bizonnyal ki kell hagynia az egy hónap múlva kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságot.

Elszabadultak az indulatok a lelátón és összeverekedtek a szurkolók a vasárnapi Forma–1-es Mexikói Nagydíjon.

Sajtóhírek szerint egyre valószínűbb, hogy Fernando Alonso a szezon végén elhagyja az Aston Martint, ám megdöbbentő, melyik csapatnál folytathatja pályafutását a kétszeres F1-es világbajnok.

Sajnos ez a nap sem telt el halálhír nélkül, ugyanis elhunyt Hauszler Károly vízilabdakapus, aki az 1980-as moszkvai olimpián bronzérmet szerzett a magyar válogatott tagjaként.