Újabb elképesztő rejtélyt találtunk az eltűnt Milák Kristóf ügyében

MILÁK Kristóf
Róma, 2022. augusztus 13. Az ezüstérmes Milák Kristóf a férfi 100 méteres gyorsúszás döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 13-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Ahogy közeledik a 2024-es párizsi olimpia, úgy izgatja egyre jobban a magyar sportkedvelőket és nem utolsó sorban az úszósportban dolgozókat az eltűnt Milák Kristóf helyzete. Az ügy enyhén szólva is ellentmondásos, mi pedig most egy újabb furcsa részletre bukkantunk.

Szavazzon!

Mi a véleménye önnek a Milák-ügyről?

Hol van Milák?

Sós Csaba szövetségi kapitány napok óta nyilatkozik különféle médiumoknak. A láthatóan elkeseredett és tanácstalan szakember előbb a Sportrádióban beszélt arról, hogy Milák Kristóf az úszás szempontjából katasztrófális állapotban lehet, majd a Sport tévében nyilatkozott, hogy ők nem rendőrség, azaz nem állhatnak lesben Milák lakása előtt, hogy az úszót elkapják az utcán és megkérdezzék, mikor óhajt újra edzésbe állni.

Milák Kristóf ügye botrányos és érthetetlen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Irány a Duna Aréna edzőterme?

Sós Csaba tehát nagyon régóta azt mondja, hogy sem ő, sem pedig más nem tud az olimpiai bajnokkal kapcsolatot teremteni. Éppen ezért volt nagyon érdekes az a három héttel ezelőtti nyilatkozat, amelyet az a Zala György adott az Szpress Hírszolgálatnak, aki az úszók, így - többek között - Milák Kristóf erőnléti edzője is. Idézzük most fel ennek a nyilatkozatnak a legérdekesebb mondatát.

Tehát: ha Zala György a valóságról beszélt, akkor az ő állítása szerint a Duna Arénában kellene keresni Milákot, hiszen ott tart neki erőnléti edzéseket. Ebben az esetben Sós Csabának csak oda kellene mennie az Arénába, hogy találkozhasson a bujkáló bajnokkal.

Ki nem mond igazat?

Mennyire életszerű mindez? Kevéssé. Sok mindent el lehet képzelni, de azt aligha, hogy az úszókapitány elkerüli a Duna Arénát. Így innentől kezdve két eset lehetséges.

Vagy az nem igaz, hogy Milák a Duna Arénában végez erőnléti edzéseket. Vagy pedig az, hogy egyáltalán nem lehet őt elérni.

Milák Kristóf ügye az utóbbi időszak legkínosabb történetévé kezd válni a magyar sportban. Az olimpiai bajnok úszó idén áprilisban Kaposvárott ugrott legutóbb medencébe versenyen, akkor az országos bajnokságon teljesítette az olimpiai A-szintet mind a 200, mind a 100 méteres pillangóúszásban. Azóta nem versenyez, bár az utolsó nyilatkozatát, amit a Hír TV-nek adott érdemes újra megnézni.