A közösségi média hazugsága: megcsalták és nyomorog a gyönyörű sportolónő

fskate Horizontal panoramic
Oona Ounasvuori of Finland performs during the free skating of the Finlandia Trophy Espoo International Figure Skating competition in Espoo, Finland, on October 10, 2021. (Photo by Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT
Vágólapra másolva!
Oona Ounasvuori finn műkorcsolyázónő gyönyörű, szexi és több mint 150 ezren követik őt az Instagramon. Ám a siker, a fény és a csillogás nem más, mint ócska hazugság, amit a közösségi média tár elénk. A kiváló sportoló szokatlan őszinteséggel mesélt sorsáról.

Siker, pénz, csillogás - hazugság

Oona Ounasvuori élete tökéletesnek tűnik, ha valaki csak a közösségi média oldalait pörgeti.

A műkorcsolyázónő gyönyörű, bomba alakja van, a sport révén számtalan helyen járt már a világon. Akik azonban azt hiszik, hogy a talmi csillogás maga a valóság, nagyot tévednek.

Oona Ounasvuori Instagram-követőinek száma 151.000 ember.

Ez arrafelé jelentős tömegnek számít. Ha valaki csak az oldalát nézi, iriugykedve gondol arra, mennyire tökéletes élete van a gyönyörű sportolónőnek. Pedig ez nincs így.

Nyomorogna, ha nem segítenének a szülei

"25 éves vagyok, de még mindig a szüleimmel élek" - mondta ki a meglepő mondatot a finn műkorcsolyázó.

Erre hiába várok. Ráadásul a műkorcsolya drága sportág - felháborítóan drága. Minél tovább fejlődsz, minél magasabb szintre jutsz, annál drágább. És Finnországban az állam nem fizet neked semmit."

A finn sportolónő élete akkor vett gyökeres fordulatot, amikor a középiskola befejezése után el kellett döntenie, mire koncentrál.

Ő az élsportot választotta, ezzel azonban lemondott a tanulás lehetőségéről és arról, hogy dolgozzon.

A 10.fi sportmarketinggel foglalkozó oldal 2023 tavaszán Ounasvuorit a 62. helyre sorolta a kereskedelmileg legérdekesebb finn sportolók százas listáján, de továbbra sincs egyetlen szponzora sem. Ounasvuorinak minden évben mérlegelnie kell, folytathatja-e pályafutását a következő szezonban.

mondta.

Az ájulás határán szakadt félbe a kűrje

Ounasvuori karrierjét lelassította, hogy 2022-ben lábsérülést szenvedett, majd egy megmagyarázhatatlan betegségsorozat döntötte őt le, amely 2023 nyarán kezdődött.

Oona Ounasvuori szokatlan őszinteséggel beszélt saját sorsáról Forrás: AFP/Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

"Sokáig minden jól ment, még akkor is, ha nem voltam a legjobb állapotban. Mégis el tudtam érni valamit. Persze ezek után nagyon nagyok voltak az elvárások. Aztán beteg lettem, és nem tudtam eleget edzeni. Nem volt időm meggyógyulni, mert már elkezdődött az új szezon" – tekint 2022-re Ounasvuori. „Két hónapon keresztül 20 napos antibiotikum kúrán estem át. Az ősz folyamán négyszer voltam beteg.

Az orosz-urkán háború a finn sportolónő sorsát is befolyásolta. Ounasvuori a háború kitörése előtt rengeteget edzett Szentpéterváron, ahol sokkal jobb körülmények között tudott készülni.

Ám a Finn Olimpiai Bizottság és a helyi korcsolyaszövetség megtiltotta neki, hogy továbbra is az oroszoknál készülhessen.

Megcsalták a legjobb barátnőjével

A magánéletében is komoly válságon esett át. Hat évig élt együtt nagy szerelemben Roman Galay műkorcsolyázóval. 2023 nyarán Galay randevúzni kezdett az orosz Európa-bajnok műkorcsolyázóval, Anasztazia Gubanovával.

Ebben a történetben az volt a legmegrázóbb, hogy Gubanova Ounasvuori legjobb barátnője volt,

és ugyanabban a csoportban edzettek Szentpéterváron. Nem sokkal később Galay és Gubanova eljegyezték egymást.

"Iszonyatosan megalázó volt számomra ez a történet" - mondta Ounasvuori.

A magánéletbeli válság annyira megviselte, hogy a januári Európa-bajnokságra nem tudott kijutni, ez pedig óriási meglepetés volt. Ounasvuori most a márciusi világbajnokságra készül.

- fejezte be történetét Oona Ounasvuori.