Vágólapra másolva!
A selejtezőből főtáblára jutott Valkusz Máté azt mondta, kicsit csalódott az első fordulós veresége után, de úgy érzi, jó hetet zárt az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

"Fáj a vereség, mert úgy érzem, hogy ez a meccs nyerhető volt"

- nyilatkozott a magyar szövetség Facebook-oldalán a 25 éves játékos, a világranglista 214. helyezettje, aki a hazai közönség előtt szereplő Max Purcelltől (45.) kapott ki kedden négy játszmában.

Valkusz Máté kiesett az első fordulóban az Australian Openen Forrás: AFP/Anthony Wallace

"Úgy érzem, nem tudtam olyan felszabadultan teniszezni, ahogy azt elképzeltem. Végig remegő kézzel játszottam, ami nem jellemző rám. Rengeteg hibát ütöttem annak ellenére, hogy szett- és brékelőnyöm volt. Fizikailag elfáradtam, a lábam nem vitt, a negyedik szett végére már kis görcs is jelentkezett" - mondta Valkusz, aki életében először játszott egyénit ilyen nagy stadionban, ilyen sok néző előtt.

"Nagyon nagy élmény volt egy ausztrál ellen játszani, rengeteg néző volt, köztük magyarok is, köszönöm nekik a szurkolást. Csalódott vagyok egy kicsit, de nagy önbizalmat ad a jövőre nézve, hogy azért van keresnivalóm. Megszorongatni a 45.-et a világon azért +nem kispálya+" - fogalmazott.

Valkusz fantasztikus napokon volt túl: azok után, hogy korábban egyetlen meccset sem nyert Grand Slam-kvalifikációban, Melbourne-ben három győzelmet aratott, ezzel küzdötte fel magát a 128-as elitmezőnybe.

- mondta Valkusz Máté a február 2-3-án Tatabányán sorra kerülő, németek elleni Davis Kupa-selejtezőre utalva.

A magyar játékos 3:6, 7:6 (7-2), 6:4, 7:5-re kapott ki kedden ausztrál riválisától.