Vágólapra másolva!
A britek legendás pályakerékpárosa, a hatszoros olimpiai bajnok Sir Chris Hoy a közösségi médiában elárulta, hogy rákbetegségben szenved.

Drámai bejelentést tett, súlyos beteg a legendás kerékpáros

A 47 éves sportember a szívszorító hírt péntek este közölte, az Instagramon osztott meg egy posztot, melyben felfedte, hogy tavaly rákot diagnosztizáltak nála, holott erre semmi jel nem utalt. 

"Van egy hírem. 

Tavaly rákot diagnosztizáltak nálam, ami hatalmas sokk volt, mivel addig nem voltak tüneteim. Jelenleg kemoterápiás kezelést kapok, ami szerencsére nagyon jól halad. Szeretném őszinte köszönetemet kifejezni minden egészségügyi szakembernek a csodálatos segítségért és gondoskodásért.

Fiatal családom érdekében azt reméltem, titokban tarthatom ezeket az információkat, végül nem így alakult. Hálás vagyok minden támogatásért, ugyanakkor privátban szeretnék ezzel foglalkozni" - írta közleményében Sir Chris Hoy, aki rengeteg támogató üzenetet kapott drámai bejelentése óta.

A skót pályakerékpárost Nagy-Britannia valaha volt legnagyobb sportolói között tartják számon, ugyanis tizenegy alkalommal nyert világbajnokságot, valamint hatszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát. A 2008-as pekingi olimpián Hoy három aranyérmet nyert, az ötkarikás aranyak tekintetében minden idők második legeredményesebb kerékpárosa.