Vágólapra másolva!
A térségben szokatlanul rossz időjárási viszonyok miatt a helyi szervezők törölték a triatlon világbajnokság hétvégére Abu-Dzabiba kiírt fordulóját.

A nemzetközi szövetségnek azután kellett meghoznia a döntést, hogy a helyi katasztrófavédelmi hatóság csütörtök este jelezte, a szombatra várható szélsőséges időjárási körülmények miatt minden péntekre és szombatra tervezett szabadtéri rendezvényt le kell mondani. Az előrejelzések szerint az Egyesült Arab Emirátusok teljes területén heves zivatarokra és áradásokra lehet számítani, Dubajban és Abu-Dzabiban is iskolákat zártak be, a katasztrófavédelem pedig az ország teljes területén készenlétben áll.

Ifj. Faldum Gábor a férfi triatlonversenyében. A magyar sportoló a 20. helyen végzett, ezzel minden idők legjobb magyar férfi olimpiai eredményét érte el
Faldum Gábor és a többi versenyző is csalódottan vette tudomásul a szervezők döntését
Fotó: Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos viadalon egyéniben a nőknél Kuttor-Bragmayer Zsanett, a férfiaknál pedig Lehmann Csongor, Bicsák Bence, Faldum Gábor és Dévay Márk indult volna, míg a szombatra tervezett vegyes váltóban ott lett volna a rajtnál a magyar együttes.

A nemzetközi szövetség illetékesei tárgyalásokat kezdeményeztek a program részleges lebonyolításáról, de nem jártak sikerrel.

A vb-sorozat következő, így szezonnyitóvá váló viadalát Jokohamában rendezik május közepén.