Vágólapra másolva!
A BOM a Magyar Sportért Alapítvány Berzeviczy Albert-ösztöndíjasainak névsora harminc élsportolóval bővül, akik összesen 31 millió forint támogatásban részesülnek tanulmányaik ideje alatt. A már jelenleg is a BOM Alapítvány támogatásával tanuló sportolók száma így hatvanöt főre emelkedik.

Az Év sportolója és olimpiai bajnok is a BOM támogatottjai között

Szerdán megtartotta kuratóriumi ülését a BOM Alapítvány, ahol kiválasztották azokat a sportolókat, akik a jövőben Berzeviczy Albert-ösztöndíjasként folytathatják tanulmányaikat - írja a Magyar Nemzet.

Fürjes Balázs (balra) és Szalay-Berzeviczy Attila
Fürjes Balázs (balra) és Szalay-Berzeviczy Attila
Fotó: Szalmás Péter

Az ülésen részt vett Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és elismerését fejezte ki a közel húsz éve működő civil szervezet sportért végzett munkájáért.

A BOM Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdette meg sportolóknak szóló tanulmányi ösztöndíj programját, amelyre összesen 131 pályázat érkezett be, ami 

rekordszámú jelentkezés az elmúlt éveket tekintve.

 Az új ösztöndíjasokkal együtt az idén hatvanöt aktív versenyző felkészülését és tanulmányát támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság első elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert-ösztöndíjprogram, amely indulása óta már több mint kétszáz sportoló diplomaszerzését finanszírozta és számos olyan tehetséget kísérhetett végig eredményes olimpikonná vagy paralimpikonná válásuk útján, mint Ekler Luca,  Gulyás Michelle,  Keszthelyi Rita, Krizsán Xénia, Magyari Alda, Hadvina Dóra, Olasz Anna, Németh Nándor,  Tóth Krisztián, Márton Anna vagy éppen  Rasovszky Kristóf.

Érdi Mária világ- és Európa-bajnok vitorlázó, a 2023-as esztendő legjobb női sportolója, aki jelenleg az olimpiára készül, immár második alkalommal részesül Berzeviczy Albert tanulmányi ösztöndíjban.

Boldog vagyok, hogy újra kiválasztottak az ösztöndíjra, hiszen így a BOM Alapítvány amellett, hogy a tanulmányaimban támogat, a vitorláskarrieremet is segíti, hogy remélhetőleg érmet nyerjek az olimpián

– árulta el olimpikonunk.

Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM kuratóriumának elnöke szerint az alapítvány küldetése, hogy 

magyar ép és parasportolók támogatásán keresztül támogassa a magyar sport minél eredményesebb olimpiai és paralimpiai szereplését.

Szabó Szilvia, a BOM Alapítvány főtitkára nagyon büszke, hogy a tizenegyedik alkalommal meghirdetett Berzeviczy Albert tanulmányi ösztöndíj továbbra is nagy népszerűségnek örvend a sportolók körében.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

A BOM Alapítvány Berzeviczy Albert-ösztöndíja 2024. évi ösztöndíjasainak névsora:

Baksa Vanda (vízilabda)
Boldizsár Dalma (parakenu)
Czifra Bettina (torna)
Érdi Mária (vitorlázás)
Erdős Rita Noémi (öttusa)
Fábián Sára Ráhel (sportlövészet)
Gyertyás Róza (cselgáncs)
Hadvina Dóra (kajak)
Hammerl Soma (sportlövészet)
Herczeg György (atlétika)
Ilyés Laura Vanda (úszás)
Késely Ajna (úszás)
Keszei Kíra (vívás)
Kiss Ágnes (kenu)
Kiss Péter (parakajak)
Kovács Benedek (úszás)
Kovács Eszter (műugrás)
Kovács Gergely (vívás)
Kropkó Márton (triatlon)
Mamira Luca (cselgáncs)
Mészáros Krisztofer (torna)
Nemes Réka (kajak)
Opavszky Márk (kajak)
Özbas Szofi (cselgáncs)
Pigniczki Fanni (ritmikus gimnasztika)
Rescsik Csaba (parasportlövészet)
Szilágyi Réka (atlétika)
Sziliczei-Német Rebeka (gyorskorcsolya)
Tamás Botond (öttusa)
Tóth Eszter (gyorskorcsolya)