Vágólapra másolva!
Carlos Alcaraz a monte-carlói tenisztorna után a hétfőn kezdődő barcelonai versenyt is kihagyja, ennek köszönhetően Marozsán Fábián erőnyerő lett a nyitókörben.

A torna szervezői szerint a világranglistán harmadik játékos a vasárnapi edzésén továbbra sem érezte százszázalékosnak a jobb karját, ezért a visszalépés mellett döntött. A korábbi világelső spanyol játékos címvédőként indult volna, ugyanis 2022-ben és tavaly is diadalmaskodott a katalán városban.

Marozsán Fábián, tenisz
Marozsán Fábiánnak jól jött Alcaraz visszalépése
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A barcelonai tornán a legjobb 16 teniszező kiemeltként a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelembe, a 20 éves és eredetileg elsőként rangsorolt Alcaraz helyét pedig a jelenlegi legjobb magyar játékos vette át, így a közel hárommillió euró összdíjazású salakpályás tenisztornán Marozsán a legjobb 32 között kezdi majd meg a szereplését a francia Luca Van Assche és a kínai Csang Cse-csen párharcának győztesével.

A spanyol szurkolók így sem maradnak nagy kedvenc nélkül, mivel a tervek szerint visszatér Rafael Nadal, aki a sorsolás alapján az első körben az olasz Flavio Cobollival találkozik. A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes sztár közel egyéves kényszerpihenője után januárban, Brisbane-ben tért vissza, de a negyeddöntős mérkőzésén ismét megsérült, így azóta nem játszott.