Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton nem állt ki a negyeddöntőre a Cagliariban zajló salakpályás férfi challenger tenisztorna pénteki játéknapján.

Az ATP honlapja szerint a kolumbiai Daniel Galan játék nélkül jutott tovább, mert a hatodik helyen kiemelt Fucsovics Márton visszalépett. A 32 éves magyar teniszező közösségi oldalán osztotta meg, hogy sérülés miatt lépett vissza, de reményei szerint nincs komoly probléma és már a jövő szerdán rajtoló római mesterversenyre készül. Az olasz fővárosban Fucsovics tavaly két győzelmet követően, a legjobb 32 között búcsúzott a brit Cameron Norrie ellen.

Fucsovics Márton
Fucsovics Márton sérülés miatt visszalépett
Fotó: AFP/Thomas Samson

„Egy sérülés miatt vissza kellett lépnem a versenytől. Remélhetőleg semmi komoly. Készen állok Rómára" – írta péntek délután a közösségi oldalán Fucsovics Márton.

Fucsovics Márton sorozatban hét megnyert mérkőzés után lépett vissza

A bő egy hete Bukarestben pályafutása második ATP-tornagyőzelmét arató, és ezzel a világranglista 53. helyén álló Fucsovics két mérkőzést nyert a negyeddöntőig vezető úton Cagliariban, előbb a szabadkártyás olasz Giulio Zeppierit, majd az amerikai Zachary Svajdát győzte le játszmaveszteség nélkül. A torna másik magyarja, Piros Zsombor éppen Svajda ellen szenvedett vereséget a legjobb 32 között. Fucsovics negyeddöntős ellenfele, Daniel Galan a legjobb négy között a hazai közönség előtt teniszező, olasz Lorenzo Musettivel csap össze.

Borult a papírforma a madridi férfi tenisztornán

Az ezen a héten rendezett legrangosabb tenisztornát Madridban rendezik a férfi és a női teniszezők számára is. A nők mezőnyében péntekre már kialakult a döntő párosítása, és a fináléban a világranglista első két helyezettje játszik egymással: 

a világelső Iga Swiatek Madison Keys, az Australian Open-győztes Arina Szabalenka pedig Jelena Ribakina legyőzésével jutott a szombati döntőbe. 

A férfiaknál már kevésbé valósult meg a papírforma. Az egyik pénteki elődöntőben a Marozsán Fábiánt legyőző Francisco Cerundolót búcsúztató 

Taylor Fritz a Carlos Alcarazt is legyőző Andrij Rubljov ellen csap össze, míg a másik ágon Felix Auger-Aliassime Jiri Lehecka ellen lép pályára, 

miután a negyeddöntőben a kanadai teniszező ellen az első kiemelt Jannik Sinner visszalépett, Lehecka ellen pedig Danyiil Medvegyev feladta a meccsét.

Kapcsolódó cikkek