Vágólapra másolva!
Valter Attila, csapattársa, a Visma-Lease a Bike holland kerékpárosa, Olav Kooij nyerte a Giro d'Italia háromhetes körverseny 9., Avezzano és Nápoly közötti 2014 kilométeres szakaszát. Ez volt a holland csapat első idei sikere az olasz körversenyen.

A Valter Attilát foglalkoztató holland Visma-Lease a Bike csapat Giro-újonca, a háromhetes körversenyen először rajthoz álló holland Olav Kooij nyerte az olasz körverseny idei kiírásának második leghosszabb szakaszát.

A nápolyi cél előtti utolsó megindulásban a Soudal Quick-Step kétszeres országúti világbajnok francia sztárja, a győzelmekkel (és általában a jó versenyekkel) az utóbbi időben adós Julian Alaphilippe játszotta a főszerepet, aki a szombati szakasz után ismét megpróbálkozott egy szökéssel. Amire a befutó előtti utolsó kilométereken Jonathan Narváez tudott "felugrani", és úgy tűn, hogy az ecuadori bringás egy hősies megindulással el is viszi a szakaszt. 

Csakhogy a mezőny ezt nem hagyta annyiban, amiben döntő szerepe volt Tadej Pogacarnak. Az összetettben vezető szlovén sztár ugyanis a mezőny élére állt,

 és olyan tempót diktált, amivel a sprinterek végül kevesebb mint 50 méterrel a cél előtt utolérték Narváezt. A sprintet pedig nem a ciklámen trikós Jonathan Milan (Lidl-Trek) nyerte, hanem a még nála is fiatalabb Kooij, aki egy negyed kerékkel megelőzte az olaszt.

Harmadikként Juan Sebastian Molano (UAE) ért be, aki miatt az egész őrület zajlott: Pogacar ugyanis kötelességének érezte, hogy megpróbálja győzelemhez segíteni az egy nappal korábban az ő sikeréért heroikus munkát végző kolumbiai csapattársát.

Kooij újoncként természetesen karrierje első etapsikerét aratta háromhetes körversenyen.

Eredmények, Giro d'Italia (a viadal honlapja alapján):
9. szakasz (Avezzano-Nápoly, 214 km):
1. Olav Kooij (holland, Visma-Lease a Bike) 4:44:22 óra
2. Jonathan Milan (olasz, Lidl-Trek) azonos idővel
3. Sebastian Molano (kolumbiai, UAE) a. i.
...71. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) a i.