Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Meglepetés vereséget szenvedett a BLAST Premier Spring Finals egyik legnagyobb bajnokesélyese

Vágólapra másolva!
Itt már nincsenek gyenge csapatok. Akik jelenleg nem is érnek fel a többiekhez, azok kiestek a verseny korábbi szakaszaiban, így a BLAST Premier Spring Finalsre már csak a legjobb 8 maradt. Közülük azonban könnyedén kiemelhetünk kettőt. Természetesen a világelső Gambitet, akik tegnap már meg is nyerték első meccsüket és a G2-t, akik hosszú évek óta a CS:GO talán legnépszerűbb csapata, még akkor is ha időközben náluk is lecserélődtek a játékosok. Ettől a két alakulattól várják a legtöbben a csodát, őket várják a döntőben.


A Gambit ha a vártól egy kicsit nehezebben is, de szépen kezdett a versenyen,

nem úgy a G2, akik a tegnapi meccsnap legnagyobb meglepetés vereségét szenvedték el.

A német BIG ellen léptek szerverre, akik tavaly ilyenkor uralták a profi CS:GO mezőnyét, akkoriban ők voltak a mostani Gambit, azóta viszont eltűntek. Kiestek a legmagasabb szintből és most az alsóbb kategóriákból küzdik vissza magukat.

Meg kell hagyni, eddig remekül haladnak. Nem elég, hogy bejutottak a tavaszi BLAST szezon döntőjébe, de ott elverték a G2-t is, ráadásul meglehetősen magabiztosan. Egy pályát ugyan veszítettek a háromból, de a maradék kettőn ők uralták a játékot és végül 2-1-re meg is nyerték a meccset.

A G2 vs BIG találkozó eredményei:
Dust2 16:11 a BIG javára
Mirage 16:7 a G2 javára
Vertigo 16:10 a BIG javára

A nap második mérkőzése sem volt kevésbé érdekfeszítő. A Na'Vi és a FaZe csapatai játszottak egymás ellen. Előbbi csapat lassan magára veheti az örök második nevet, még akkor is ha náluk játszik a világ egyik legtehetséges profi e-sportolója, Oleksandr "s1mple" Kostyliev.

Egymaga nem tud csodát tenni és ezt láthattuk tegnap is.



A FaZe nemrég cserélt játékost, új ötödikkel pedig sosem indul tökéletesen a játék. Tegnap mégis meg tudták szorongatni a Na'Vit. A svéd CS:GO legenda, a 29 éves Olof "olofmeister" Kajbjer segíti ki ötödikként jelenleg a csapatot, ő viszont hosszú éveket töltött már FaZe mezben, így tegnap nem kellett teljesen elölről felépíteniük minden taktikájukat.

A hibákat azonban nem tudták elkerülni, sok olyan apró malőrük volt, ami ott és akkor körökbe került, végül pedig kiderült, hogy a meccsbe is.

Csak az utolsó pályán, 3 olyan kört veszítettek el, amikor a Na'Vi minimális felszereléssel tudott csak játszani.

Ezen a szinten ezek a hibák már nem megengedhetők. Bármennyire és jól játszott a régi-új FaZe, a győzelemhez ez tegnap kevés volt.

A Na'Vi és a FaZe összecsapásának eredményei:
Ancient 16:9 a FaZe javára
Dust2 16:14 a Na'Vi javára
Mirage 15:14 a Na'Vi javára

A nap végén pedig a NiP és az Evil Geniuses meccsén szurkolhattak az e-sport rajongók. Itt már nem volt lehetőség hibázni. Ezek a csapatok az első napon is játszottak, akkor pedig mindketten kikaptak. Ma már az alsó ágon találkoztak, az itteni vesztesnek pedig búcsúznia kellett a versenytől.

Akárcsak a FaZe, úgy a NiP is nemrég cserélte le ygik játékosát.

Ez több meccsükön is okozott már súlyos hibákat és hiányosságokat, de nem tegnap. Az EG bár mostanában olyan csapatokat vert el, mint a Gambit, a NiP játékára nem voltak felkészülve, a svédek taktikáit egyszerűen nem tudták olvasni. Hiába vannak már jó pár hete felívelő pályán, a tegnapi meccsüket nem tudták megnyerni, így ők az első csapat, akik búcsúzni kényszerültek a 2021-es BLAST Premier Spring Finals versenyétől.

Az Evil Geniuses vs NiP mérkőzés eredményei:
Overpass 16:11 a NiP javára
Dust2 16:12 a NiP javára

A mai napon ismét el kell köszönnünk majd egy csapattól. Ma is három mérkőzést élvezhetünk, ezek közül pedig az első, a G2 és a FaZe összecsapása az alsó ágon zajlik majd, vagyis a vesztes kiesik a versenyből.

A BLAST Premier Spring Finals mai menetrendje:
12:30 - G2 vs FaZe
15:30 - Gambit vs Complexity
18:30 - BIG vs Na'Vi

Mindent egy helyen az Eb-ről