Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Súlyos milliókat követel Florida Joker, az agyontetovált internetes mém

Vágólapra másolva!
Az év egyik legforróbb drámája még mindig tart, egyelőre senki sem tudja megtippelni, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége.

Ha a videójátékos közösség véletlenszerűen kiválasztott tagját megkérdezik, hogy melyik folytatásra vár a leginkább, akkor jó eséllyel ezt a két választ adja: Half-Life 3 vagy Grand Theft Auto 6. Mivel előbbi szinte biztosan nem készül el addig, amíg Gabe Newellnek hívják a Valve első emberét, ezért érdemes két lábbal a földön állni, így az utóbbi címmel foglalkozni. A Rockstar Games elképesztő összegeket termelt az elmúlt évtizedben azzal, hogy a lehető legtöbb platformra kiadták a 2013 szeptemberében, azaz több, mint tíz éve debütált GTA V-t, a valaha volt egyik legjobb és legnépszerűbb nyílt világú akciójátékot. A rajongók azonban egyre türelmetlenebbek voltak ahogy teltek az évek, így kénytelen-kelletlen, de a fejlesztőcsapat 2023. december 5-én leleplezte a GTA VI első előzetesét.

A trailer után azonnal előkerült a feledés homályából ‘Florida Joker’, azaz Lawrence Sullivan. A férfi magát vélte felfedezni ebben a másfél perces kis videóban, ami természetesen nem a véletlenek összejátszásának köszönhető. Az alkotók több ismerős mémet és gaget belecsempésztek ebbe a másfél perces anyagba, így Sullivant is. A 2017-ben drog- és fegyverbirtoklásért letartóztatott figura követelte a Rockstart, hogy fizessen neki azért 5, majd később 10 millió dollárt, mert felhasználták az ő karakterét az előzetesben.

Miután rájött arra ‘Florida Joker’, hogy a pereskedés belengetésével sem jutott közelebb a céljához, kitalálta, hogy inkább szinkronszerepet vállalna az egyelőre megjelenési dátum nélküli alkotásban. Természetesen sem a Rockstar, sem a TakeTwo, sem egyetlen jogi képviselő sem veszi komolyan ezeket a fenyegetéseket és kéréseket, így Sullivan egyelőre főhet a saját levében. Hogy legközelebb milyen ötlettel áll elő, azt lehet még ő sem tudja. Az biztos, hogy legutóbbi ultimátumában már egy kihívás elé állította a fejlesztőt: keressenek Florida államban még egy olyan alakot, akire ráillik a ‘Florida Joker’ becenév. Ha elbuknak, akkor jönnek az ügyvédek, akik az internetes mémet hozzásegíthetik a követelt milliókhoz.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez