Fejetlenség a vb előtt: mégis sörtilalmat vezetnek be a stadionokban és környékén

Budweiser sör, sörgyár
CHICAGO, IL - MARCH 29: In this photo illustration, Goose Island's India Pale Ale is pictured with Budweiser beer on March 29, 2011 in Chicago, Illinois. Chicago-based Fulton Street Brewery LLC, the maker of Goose Island beers, has agreed to be acquired by Anheuser-Busch, the maker of Budweiser and Bud Light, the world's largest selling beers. (Photo by Scott Olson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az előzetes híreknek megfelelően a szervezők a nemzetközi szövetséggel (FIFA) közösen úgy döntöttek, hogy sörtilalmat vezetnek be a vasárnap rajtoló katari labdarúgó-világbajnokság stadionjaiban és azok környékén. 
Vágólapra másolva!

A tilalom tervét először pénteken délelőtt közölték különböző médiumok, a FIFA pedig délután hivatalosan is bejelentette a korlátozás tényét.

"A rendező ország illetékesei és a FIFA közötti megbeszélés eredményeként az a döntés született, hogy az alkoholos italok árusítását a szurkolói zónákra és egyéb, a szurkolók körében népszerű célállomásokra, valamint engedéllyel rendelkező helyszínekre koncentráljuk, a stadionok területéről viszont kivonjuk a sörárusító pontokat" - áll a futballszövetség közleményében.

Sörtilalmat vezetnek be a stadionokban és környékén Forrás: Getty Images/Scott Olson

A tilalom ugyanakkor nem teljes, mivel pezsgőt, bort, whiskeyt és egyéb alkoholos italokat felszolgálnak majd a stadionok luxusvendéglátó területein. Az arénák más részein eredetileg is csak sört árusítottak volna.

A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben a muszlim vallásúak vannak döntő többségben, és ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. Katarban csak nagyon kevés bárban, étteremben vagy hotelben lehet alkoholhoz jutni, csak azok a 21 évesnél idősebb külföldiek vásárolhatják meg boltban, akiknek van tartózkodási engedélyük.

A FIFA egyik főszponzora a Budweiser sört gyártó cég, amely még nem reagált a bejelentésre.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!