A szövetségi kapitány megalázta a sztárfocistát, nem maradt el a válasz sem

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, hollandia-Egyesült Államok, Nyolcaddöntő, Halífa Nemzetközi Stadion, 2022. 12. 03., hollandia, Egyesült Államok
USA's forward #07 Giovanni Reyna fights for the ball with Netherlands' midfielder #20 Teun Koopmeiners during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between the Netherlands and USA at Khalifa International Stadium in Doha on December 3, 2022. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Dortmund fiatal játékosa, Giovanni Reyna a közösségi oldalán reagált a Gregg Berhaltertől kapott nyilvános kritikára.
Vágólapra másolva!

Az amerikai labdarúgó-válogatott 20 éves játékosa még a legelső, Wales elleni találkozó előtti edzésen sétált fegyelmezetlenül, a többiektől elkülönülve, ami a későbbi szereplésében is megmutatkozott. Reyna az egész világbajnokságon alig játszott: Anglia ellen 8 percig, Hollandia ellen pedig a második félidőben kapott lehetőséget, erről pedig a nyolcaddöntős búcsú után az együttes szövetségi kapitánya nyilatkozott is.

Kiemelte, hogy a 26 fős keret egyik tagjának nem megfelelő volt a hozzáállása, és az illető hiába kért elnézést a tettéért, már meg is vették számára idő előtt a repülőjegyet hazafelé – ám végül megengedték neki, hogy maradjon Katarban.

Noha eredetileg nem nevezte nevén az illetőt, végül Berhalter akarva-akaratlanul is elárulta, hogy Reynáról van szó,

a Dortmund játékosa pedig a közösségi oldalán reagált az őt ért vádakra.

„Az a meggyőződésem, hogy a csapatban zajló dolgoknak privátnak kell maradniuk. Olyan kijelentések hangzottak el, amelyek a professzionalizmusomra és jellememre utalnak, ezért szükségesnek érzem, hogy tegyek egy rövid nyilatkozatot.

hiszen én olyan vagyok, aki büszkén és szenvedéllyel játszik: a foci az életem és hiszek a képességeimben – írta Reyna. –

Ezután elnézést kértem a csapattársaimtól és az edzőmtől, és ők azt mondták, hogy megbocsátottak. Ezt követően leráztam magamról a csalódottságomat, és mindent beleadtam, amim volt a pályán és azon kívül is."

Giovanni Reynára Katarban nem számított alapemberként a szövetségi kapitány Forrás: AFP/Jewel Samad

„Amiatt viszont

– folytatta Reyna. – Berhalter edző ugyanis mindig is azt mondta, hogy a csapattal kapcsolatos problémák házon belül maradnak, így a csapategységre és a fejlődésre koncentrálhatunk. Szeretem a csapatomat, szeretem képviselni a hazámat, és ezután is csak arra koncentrálok, hogy focistaként és emberként is fejlődjek. Remélem, hogy minden egyes futballban részt vevő amerikai csak arra összpontosít, ami a férfi válogatott érdekeit szolgálja, és ezáltal nagy sikernek örvendhetünk majd a 2026-os [amerikai társrendezésű] világbajnokságon."

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!