Vágólapra másolva!
A Fiorentina együttesének továbbra is nagy szüksége van a pénzre, éppen ezért igyekszik eladni legjobb játékosait. Francesco Toldo és Ruí Costa után a következő "áldozat" a cseh Tomas Repka lett, akit csak nagy nehézségek árán sikerült eladni az angol West Hamnek. Nem mintha a Kalapácsosok ne vitték volna szívesen a futballistát, ám Repka nem akarta elhagyni Firenzét.

Repka mostantól bordó-
szürkében feszíthet

Az élvonalban már a Baník Ostrava színeiben mutatkozott be az 1991-92-es szezonban, és első idényében rögtön megszerezte első gólját is a felnőttek között. A nagyválogatottban való debütálásra sem kellett sokat várni, erre 1993. június 16-án, a Feröer-szigetek elleni mérkőzésen került sor. Várható volt, hogy hamarosan a fővárosba igazol, és ez végül 1995 nyarán következett be, amikor a Sparta Praha vette meg.

Ekkor már stabil válogatott játékosnak számított, ám az 1996-os Európa-bajnokságra mégsem utazhatott ki, mivel egy eltiltás miatt az első meccsen nem léphetett volna pályára. A prágai együttesben azonban továbbra is kiválóan játszott, olyannyira, hogy 1998 nyarán a Fiorentina jelentkezett be érte, és leigazolta.

Giovanni Trapattoni edzősége alatt szinte kihagyhatatlan volt a violák csapatából, de amikor 2000 nyarán Fatih Terim megérkezett a klubhoz, kikerült a kezdők közül. Ennek ellenére nem kritizálta a trénert, és ennek meglett az eredménye, mert hamarosan ismét alapember lett a Fiorentinánál. Amikor az előző idényben pár héten belül másodszor is kiállították, kijelentette, hogy az olasz bírók összeesküdtek ellene, és példának Pierluigi Collinát hozta fel, aki a tavalyi Európa-bajnokságon a holland-cseh meccsen egy rendkívül vitatható tizenegyest adott meg a hazaiaknak az utolsó percben.

A nyáron több egyesület is vitte volna, többek között az AC Milan és az Internazionale is, de ekkor még kitartott azon elhatározása mellett, hogy marad Firenzében. Az sem rajta múlt, hogy végül a West Hambe igazolt, hiszen kijelentése szerint szinte kényszerítették erre a lépésre: a klub ugyanis így legalább két hónapig fizetni tudja a többi futballista bérét.

Korábban:

A nap játékosa: Pascal Nouma (Olympique Marseille)