Vágólapra másolva!
Noha csak januárban indul be Olaszországban a téli átigazolási szezon, már elkezdődtek a találgatások. Egy biztos: egyik klub sem akar lemaradni a vásárról. Sok meglepetés várható, akár az edzői kispadokon is.

Torinóban elégedetlenek a Juventus teljesítményével, s nem utolsósorban Marcello Lippi munkájával. A mester tegnap már rutinosan nyilatkozott, mondván, ha a Juventusnál befejezi a munkát, csak külföldön folytatná. A klub elnöke Vittorio Chiusano elsősorban az új járékosokra vonatkozó kijelentéseket tett. A Juvénél mindenek előtt szeretnék leigazolni Cristiano Donit, fazont kellene adnia torinói csapatnak játékának, de jelenlegi együttese az Atalanta egyelőre vonakodik - elsősorban persze azért, hogy éreztesse a futballista fontosságát, s ezzel felverje az árát. Doni mellett a Juve leginkább Roberto Muzzira számít az Udineséből. A baj csak az, hogy a csatár inkább a Lazióba vagy a Parmába menne.

Sok klub, köztük a Milan, a Piacenza csatárát, Dario Hübnert szeretné, de a klub ügyvivője, Fabrizio Garilli többre tartja a játékosokat, mint a pénzt, ezért érdeklődik a veneziás Pippo Maniero iránt. De az is lehet, hogy az utóbb említett futballistát a Milan veszi meg, s átadja a Piacenzának Hübnerért.

A Lazióban Zaccheroni edző nem rajong a jugoszláv válogatott Darko Kovacevic játékáért, a tréner a Crespo, Simone Inzaghi, Lopez triót favorizálja. A Lazio a középpályára szeretne igazolni, mégpedig Francesco Cocót, a Barcelona játékosát, aki korábban Milánóból tette át a székhelyét a katalán fővárosba. A Milan is ácsingózik Darko Kovacevic után, akiért a Real Sociedad is verseng. A jugoszlávért 10 millió dollárt ígértek, de az átigazolást az is nehezíti, hogy a futballista évente kétmillió dollárt keres, és valószínűleg máshol sem szívesen adná alább. Kovacsevics találkozott a Sociedad elnökével, Astiazarannal, s szándékairól annyit mondott, hajlik arra, hogy San Sebastianba költözzön, de nem csak átmeneti időszakra: "Pályafutásom végéig itt játszanék, de kölcsönbe nem jövök" - mondta a szerb csatár.

Thury Gábor

Ajánlat:

Korábban: