Vágólapra másolva!
Miközben újabb fordulóra készül az olasz labdarúgó-bajnokság, a sajtó ismét Ronaldóval, az Internazionale brazil válogatott csatárával foglalkozik. A labdarúgó jelenleg Brazíliában piheni ki sérülését, mellesleg részt vesz a riói karneválon. Közben csapattársa, a holland Seedorf szerint Ronaldóval nem számolhat komolyan a csapat.

A Serie A 23. fordulójának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán Rómában a Lazio a Chievót fogadja, és Zaccheroniék nagyon fogadkoznak, visszavágnak az őszi 3-1-ért. A hazaiaknál még Mendieta is megkapja a lehetőséget, ugyanis félretéve a vitát edzőjével, már a kezdőcsapatba kapott besorolást. Favalli, Fiore, Simeone, illetve Negro sérült, Stam doppingolás, Giannichedda pedig a Parma elleni kiállítása miatt nem játszhat. A veronai kiscsapatban egyedül Eriberto harcképtelen.

A Hellas Verona az Intert fogadja. Alberto Malesani csupán két játékosával, Leonardo Coluccival és Salvettivel nem számolhat, míg kollégája, Hector Cúper komolyabb gondokkal küzd. Dalmat, Padalino, Okan, Gresko és Emre mellett Ronaldo még mindig sérült, ráadásul személye (vagy hiánya) megosztja a társakat is. A brazíliai gyógykezelésen lévő csatárról Seedorf például azt nyilatkozta, jobb lenne, ha nélküle játszana az Inter, mert bár Barcelonában is remekül játszott, a csapat semmire sem vitte. "Emlékszem rá a Barcelonából. Szórta a gólokat, de a csapattal nem nyert semmit, sőt, a Barca jobb lett, amikor ő távozott. Ronaldo remek játékos, visszavárom az Interbe, de nem tudunk vele komolyan számolni."

Ronaldo egyelőre fittyet hány mindenre és "orvosi tanácsra" jelenleg a riói karnevál forgatagában múlatja az időt... "Ronaldónak pihenésre van szüksége, de a késő éjszakázásokat kerülnie kell" - mondta Pedro Luis Runco, a brazil válogatott orvosa. "Az Inter orvosaival egyetértésben úgy véljük, a játékos azért sérül meg állandóan, mert túl sok időt fordított a fizioterápiás kezelésekre. Most csak pihennie kell. Akkor tér majd vissza Olaszországba, ha ismét egészséges lesz. Ez a legjobb saját maga, az Inter és a brazil válogatott számára is."

A Bresciát sújtó őrületes pechsorozat (Guardiola doppingügye, Moro halála, Baggio súlyos sérülése) nem valószínű, hogy a bajnok, listavezető, 19 meccses veretlenséggel büszkélkedő AS Roma ellen szűnik meg. "Copfpcska" mellett Bachini sérült, de Emanuele Filippini és Yllana is eltiltását tölti. Kérdés, van-e olyan jó az együttes, hogy elbírja az albán csatár Tare cserepadra helyezését. Rómában a két állandó sérült Lassissi, valamint Assuncao mellett a Juventus ellen besárgult Samuel sem léphet pályára.

A 23. forduló programja:
Szombat:
Juventus - Fiorentina, 15 óra
Milan - Atalanta, 20.30
Vasárnap:
Brescia - AS Roma
Parma - Torino
Perugia - Lecce
Piacenza - Venezia
Udinese - Bologna
Verona - Internazionale (mind 15 óra)
Lazio - Chievo, 20.30

Pincési László

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum: