Élő:
Vágólapra másolva!
Gólban gazdag mérkőzésen a helyzeteit magabiztosan értékesítő Dunaferr Tököli Attila vezérletével megérdemelten győzött az immár nagyon nagy bajban levő Vasas ellen. A piros-kékek trénerét a vezetőség a mérkőzés után felállította a kispadról, utódjáról az Illovszky Rudolf-vezette válságstáb dönt.

Vasas - Dunaferr 2-4 (0-3)
Illovszky-stadion, 800 néző
vezette: Szabó Zs.
Vasas: Nota - Schindler, Hrutka, Juhár, Makra (Polonkai, 63.) - Simek, M'bemba, Tóth N., Aranyos -Bükszegi, Gyánó (Váczi, 26.)
Dunaferr: Bita - Molnár, Salamon, Jäkl, Éger - Balaskó (Csehi, 80.), Rósa H., Lengyel (Bagoly, 46.) - Sowunmi, Tököli, Mészáros (Rósa D., 89.)
gól: Tóth N. (52., 11-esből), Váczi (84.), illetve Tököli (9., 11-esből és 20., 73.), Balaskó (40.)
sárga lap: M'bemba (78.), Váczi (85.), Aranyos (87.), illetve Balaskó (43.)

Halálos tavasz lehet az idei (a tavaly ősszel együtt) a Vasas számára, s ehhez az újabb döfést szerdán kapták meg az angyalföldiek hazai pályán a Dunaferrtől. Pedig az Újvárosiak sem brillíroznak mostanság, ehhez képest úgy játszadoztak a piros-kékekkel, mint apa a fiával. A tizedik percben Tököli és Balaskó kényszerítőzött kedvére a tizenhatos közelében, az MTK-ból érkezett támadó kilépett a védők között, Nota meg a kapujából, s az ütközésükből megadott jogos büntetőt Tököli váltotta gólra (0-1). A másik oldalon Simek szöglete után Hrutka fejesét védte biztosan Bita, majd újra villant a Balaskó-Tököli duó: előbbi jobb oldali begurítását utóbbi elegánsan helyezte a bal alsó sarokba (19. perc, 0-2). A Vasas igen "szálkás" kispadján talán utoljára ülő tréner, Kiss László már szűk fél óra elteltével cserélt, Gyánó helyett Váczi érkezett. No meg az első nagy hazai helyzet, de Bükszegi passza után M'bemba fölé bikázott. A 41. percben újból mattig játszotta a partit a Dunaferr, s megint hasonló szereposztással: ezúttal Tököli fejelte vissza a labdát Balaskó elé, aki ballal a bal sarokba lőtt (0-3).

A szünetben egy tőkésréce-pár szállt le a gyepre, majd el onnan, vélhetően a Vasas bennmaradási álmaival együtt. Pedig a második félidő elején még felderengett valami, amikor Tóth Norbert egy saját maga által kiharcolt büntetőből szépített (54. perc, 1-3). Vagy negyed órán át a vendégtérfélen folyt a játék (az eső már nem), de Tököli és Mészáros másik oldali helyzete jelezte, beleillik a kontra a Dunaferr taktikájába (melynek érdekességeként Sowunmi balhátvédet játszott, jól). Ennek nyomatékául a 78. percben Váczi gyatra szöglete után a labda Rósa Henrik, Balaskó, Salamon és végül Tököli (mesterhármas) érintésével jutott át a pályán, egészen a hazai hálóba (1-4). A 85. percben Váczi - amolyan szépségtapaszként - szabadrúgásból a jobb felső sarokba csavart (2-4).

A mérkőzést követően azonnal összeült a Fáy utcai válságstáb, s éjszakába nyúlóan tanácskozott. Ami tény, hogy Kiss László nem mondott le, a játékosok is kiálltak mellette, mégis menesztették. Ami most következhet: egy szakmai grémium összeállítása, méghozzá a 80 éves angyalföldi legenda, a Fáy utcai stadion névadója, Illovszky Rudolf vezetésével. Tornyi Barnabás neve is felmerült, hiszen a Kuvaitból hazatért (küldött...) "tűzoltó tréner" mindig megjelenik ott, ahol ég a ház. Ám ezeket az angyalföldi lángokat nála magasabban kvalifikált szakemberek sem könnyen fojtanák el...

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Deák Zsigmond

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?