Vágólapra másolva!
Dortmundban százezren ünnepelték a Borussia hatodik bajnoki címét. A játékosokat egy nyitott autón vitték keresztül a városon, miközben a hangszórókból mindenütt a "We are the Champions" című Queen-sláger szólt. Matthias Sammer vezetőedző együttese múlt szombaton szerezte meg az aranyérmet, de a szerdai UEFA-kupadöntő miatt csak most került sor az ünneplésre.

"Nem hagyjuk, hogy elrontsa a hangulatot a Feyenoordtól elszenvedett vereség, mindenképpen fantasztikus idényt produkált a csapat" - jelentette ki Gerd Niebaum klubelnök.

A BVB Rotterdamban 3-2-ra kikapott a holland együttestől. Az első gólt Jürgen Kohler "hozta össze", aki utolsó emberként egy rossz csel után lerántotta Tomassont, a bíró 11-est ítélt, a veterán védőt pedig kiállította. A német szurkolók ennek ellenére körülrajongták Kohlert. "Nyertem már néhány trófeát pályafutásom alatt, de a Dortmunddal elért sikerek mindig a legemlékezetesebbek maradnak" - mondta a visszavonuló 36 éves hátvéd.

Az ünnepség megnyerte a karneválügyben szakértő brazil csatár, Marcio Amoroso tetszését is: "Még sohasem volt részem ilyesmiben, büszke vagyok a szurkolókra."

Ajánlat: