Vágólapra másolva!
A spanyol szövetségi kapitány, José Antonio Camacho is kihirdette világbajnoki keretét, amelyben némi meglepetésre a Depor jobbhátvédje, Romero is helyet kapott. A védő, aki utoljára több mint egy évvel ezelőtt szerepelt a nemzeti tizenegyben, a madridi Míchel Salgadót szorította ki a 23-as keretből.

Romero már hosszú pályafutást tudhat maga mögött, de az igazi sikerek sokáig elkerülték az 1971. június 23-án született bekket. Profikarrierjét a Logronesnél kezdte, az 1991–1992-es szezonban lett tagja a felnőttgárdának. Noha ekkor már húszesztendős volt, csak egyetlen alkalommal kapott lehetőséget, ezért a következő idényre átirányították az egyesület B csapatához. Itt jól játszott, ezért még a bajnokság közben visszavitték a legjobbak közé, ahol megtriplázta addigi szereplései számát.

1993-1994-ben már alapemberré vált, s hátvéd létére négyszer is betalált. A fiatal játékos ezzel fel is keltette a Valencia figyelmét, amely a következő nyáron szerződtette. Három esztendőt húzott le az idei spanyol bajnoknál, s gyakorlatilag elképzelhetetlen volt a kezdő tizenegy nélküle.

1997 nyarán Mallorcára igazolt, de csak egy szezonra maradt, ám ezalatt egyetlen bajnokit sem hagyott ki. Az 1998-1999-es pontvadászat már Galíciában találta, s első két deporos idényében harmincnégy alkalommal lépett pályára. S noha gólokat már nem nagyon lő (négy év alatt csak egyszer talált be), az ellenfeleket annál jobban megakadályozza a gólszerzésben. A jelenlegi bajnokságban ugyan eleinte kevesebb játéklehetőséget kapott, de a szezon második felére bejátszotta magát a csapatba, és ennek köszönhetően a világbajnokságon is szerepet kaphat.

Ajánlat:

Casillas lesz a spanyol kapus

Korábban:

A nap játékosa: Nico Vaesen (Birmingham City)