Vágólapra másolva!

Vasárnap aztán a szakmai stáb és a játékosok közös kiránduláson és horgászáson vettek részt a zalacsányi tó partján, ami pontosan illeszkedett Bozsik Péter pszichés felkészítési terveihez. A vezetőedző szerint ugyanis a fizikai mellett legalább olyan jelentősége van a lelki felkészítésnek is a zágrábi visszavágó előtt.

A ZTE küldöttsége egyébként kedden kora délután indul a horvát fővárosba, s este hét órától tréningezik a másnapi meccs helyszínén, a Makszimir-stadionban. Mivel az első mérkőzésen jó játéka mellett indulatos megnyilvánulásaival is kitűnt Vincze Ottó, ráadásul a visszavágón is döntő lehet, milyen teljesítményt nyújt, adta magát, hogy még az elutazás előtt a középpályást fogjuk röviden "vallatóra".

- Nem tart attól, hogy az Üllői úti laza pofozkodás után a horvát labdarúgók úgymond "utaznak" majd önre?
- Nem félek ettől, hiszen ezzel csak a futballról terelnék el a gondolataikat a horvátok. Egyébként pedig az első meccsen ők is provokáltak rendesen, persze tudom, hogy nem így kellett volna erre reagálnom, a pénzbüntetést jogosnak is tartom.

- Feltételezem, tisztában vannak azzal, hogy kőkemény kilencven perc vár a csapatra Zágrábban.
- Persze, hogy tudjuk. Mondtam is a többieknek az öltözőben, úgy kell kimennünk a pályára, hogy akár sárga lap árán is, de respektet teremtsünk. Ha megérzik a horvátok, hogy puhányak vagyunk, végünk van.

- Egyetért azzal, hogy feltétlenül gólt kell rúgni a továbbjutásért?
- Maximálisan. Amennyiben nem lövünk gólt, csak a csoda folytán kerülhetnénk tovább, ráadásul 0-0-ra játszani mindenkor több mint kockázatos.

- Az öltözőben szóba került olykor a Manchester United elleni esetleges fellépés is?
- Szinte még említés szintjén is alig beszélgettünk erről, mivel tudjuk jól, előbb még egy kemény kilencven perc vár ránk Zágrábban.

Bánki József