Vágólapra másolva!
Bezsebelte mindhárom pontot a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság nyitányán, miután hazai pályán 2-0-ra verte az Espanyol gárdáját.

A Real új szerzeménye, a hétvégén szerződtetett brazil világbajnok támadó, Ronaldo nem lépett pályára új csapatában, a királyi páholyból nézte végig, ahogy játékostársai elintézik az ellent.

Menetrend, eredmények/sport/focivilag/20020830primera.htmlA Primera Division állása/sport/focivilag/20020830aprimera.html

A Bajnokok Ligája-győztes alakulat első fellépésére 72 ezren voltak kíváncsiak, s nem is kellett csalódniuk kedvenc együttesük produkciójában. A pénteki, európai Szuperkupa-döntőben is remekül muzsikált a csapat, s a jó formát sikerült átmenteni az Espanyol elleni bajnoki mérkőzésre is.

A Real szebbnél szebb támadásokkal szórakoztatta a publikumot, egészen különleges figurákat is megjátszottak. Gólt végül csak kettőt szereztek, Helguera a 35. percben volt eredményes Figo szöglete után, a 89. minutumban pedig McManaman értékesítette Raul pazar átadását. A különbség sokkalta nagyobb is lehetett volna, néhány ígéretes lehetőség azonban kihasználatlanul maradt.

Real Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27000

Az Espanyol tulajdonképpen végigasszisztálta a találkozót, az első negyedórában ellőtték összes puskaporukat. Ezután felvillanásaik is alig akadtak.

Real Madrid - Espanyol 2-0
Bernabeu-stadion, 72 ezer néző
Real Madrid: Casillas - Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Makelele, Cambiasso (Solari, 88.) - Figo (McManaman, 81.), Zidane, Raúl - Guti (Morientes, 80.)
Espanyol: Sergio - Navas (Xavi Roca, 61.), Soldevilla, Domoraud, Amaya - Morales (Alex Fernandez, 61.), Boghossian - Maxi, Crusat (Martín Posse, 5.), Roger - Tamudo
gól: Helguera (35.), McManaman (89.)