Vágólapra másolva!
A Lazio labdarúgócsapatának csőd közeli helyzettel küszködő főtámogatója eladná tulajdonrészét. Az élelmiszereket gyártó Cirio a római csapat részvényeinek 51 százalékát birtokolja. A cég első embere, Sergio Cragnotti egyben a Lazio elnöke is.

A vállalat a múlt héten másodszor is elmulasztott visszafizetni egy 150 millió eurós kölcsönt, ezért a milánói tőzsdén felfüggesztették az értékpapírjaival történő kereskedést.

A római klub helyzetét tovább nehezíti, hogy pénteken hivatalossá vált, amiről a Corriere dello Sport című olasz napilap már október végén írt: a Manchester United feljelentette a még mindig jelentős összeggel tartozó "üzletfelét". Az angolok megunták az olaszok halogató taktikáját, a határidők újabb és újabb meghosszabbítását. A holland Jaap Stam tavalyi szerződtetése óta a Lazio csupán négymillió fontot törlesztett, s még mindig tartozik 12 millióval.

A fővárosi csapat azért is bajba kerülhet, mert a Valencia 2001-ben úgy engedte el Gaizka Mendietát, hogy amennyiben a középpályás 2003 előtt visszatér Spanyolországba, de nem korábbi együttesébe, a rómaiaknak 12 millió eurós "büntetést" kell fizetniük. Ez máig nem történt meg, miközben Mendietát nyáron kölcsönadták a Barcelonának.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021109aserie.html

A nyomasztó anyagi helyzeten régóta változtatni próbálnak a rómaiak: a nyáron összesen 48 millió euró bevételhez jutottak Hernan Crespo (Internazionale) és Alessandro Nesta (Milan) eladásából. A FIFA néhány hete úgy döntött, hogy a jelentős adósságok miatt a Lazio nem igazolhat külföldről új játékost.