Vágólapra másolva!
Múlt héten nevezeték ki a portugál Benfica vezetőedzőjének Juan Antonio Camachót, aki a nyári világbajnokságon a spanyol válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett. A Real Madrid hajdani kőkemény balhátvédje tehát Fehér Miklós, a magyar válogatott és a lisszaboni Sasok centerének lett a trénere.

"Camacho szenzációs edző" - kezdte Fehér, majd így folytatta: "Ragyogó tréningeket tart, s a korábbiakhoz képest bizony rengeteget edzünk. Látszik az is rajta, hogy hajdanán remek futballista volt, hiszen abszolút ért a játékosok nyelvén. Nagyon szigorú, ám mégis olyan önbizalmat képes adni mindenkinek, hogy ezzel egy csapásra maga mellé állította a csapatot. Mint ahogy másokkal, úgy velem is külön elbeszélgetett röviden, s jelezte, hosszú távon számít rám. Mindez komoly örömmel tölt el, még akkor is, ha a hét végi, Sporting elleni rangadón nem kaptam játéklehetőséget, hiszen Zahovic két gólt lőtt, emellett remekül is futballozott, ezért indokolatlan is lett volna a váltás."

"Előtte azonban a Gil Vicente elleni bajnokin - amelyen 3-1-re nyertünk - engem is becserélt Camacho, a jövőm pedig elsősorban attól függ, egy- vagy kétcsatáros felállást tervez-e a tréner. Amennyiben csak egycsatárost, akkor Nuno Gomes és Zahovic mögött harmadik számú center leszek, de a lényeg, hogy számít rám a spanyol edző. Én hiszek neki, és magamban is."

Ezek után Fehér elmondta nekünk, hogy december 22-től kapnak szabadságot, de 27-én már újra Lisszabonban kell lennie, mivel 28-án kezdődnek a Benfica edzései a tavaszi idényre. Természetesen röpke pihenőjét és a karácsonyi ünnepeket a csatár szűkebb pátriájában, Győrben, családi körben tölti.

Bánki József