Vágólapra másolva!
A topligák - az angol Premiership, az olasz Serie A, a spanyol Primera Divisón és a német Bundesliga - közül hétvégén utóbbi háromban volt forduló, a szigetországiak kupameccseltek. A taljánok ikszelgettek, az ibériaiaknál a játékvezetők főszerepeltek, a németeknél már nem kérdéses, ki nyeri a bajnokságot.

Olaszországban meglehetősen gólszegény fordulót rendeztek, a kilenc találkozón összesen 15 alkalommal került a hálóba a labda, ami még a mérkőzésenkénti kettes átlagot sem éri el (bezzeg az előző körben nem kevesebb mint 30 gól volt).

Mindez nem az Empolin múlott, amely egyedüliként három gólt szerzett: érdekesség, hogy az ausztrál válogatott Vincenzo Grella és az olasz utánpótlás-válogatott Marco Borriello is pályafutása első találatát érte el a Serie A-ban. A szenvedő fél a Piacenza volt, amelynél a tavalyi gólkirály, Dario Hübner ugyan megtalálta góllövő cipőjét, legutóbbi hat meccsén ötször köszönt be, ám ebből a csapatnak nem sok haszna volt, hiszen e találkozókon a klub csak három pontot szerzett.

Tabella, góllövőlista/sport/focivilag/20030308aserie.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.htmlFORZA LAZIO - forza Italiahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=38006Forza Juve! Forza Milan!http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=38449

Ritka sikerélményben volt részük a Torino futballistáinak: a Bikák 16 forduló után érezhették ismét a győzelem ízét, ám még mindig az utolsó helyet foglalják el a tabellán. Az Atalanta viszont 11, a Brescia 12 mérkőzés óta veretlen, igaz, mindkét gárda nyolcszor játszott döntetlent a széria során. Az idényben először szenvedett vereséget hazai pályán az Udinese, így immár nincsen egyetlen olyan klub sem, amely ne kapott volna ki otthonában.

Az élen a helyzet változatlan, három pont a Juve előnye az Interrel szemben, a Milan picit lemaradt. A BL-selejtezőt érő negyedik helyért csatázó Lazio és Chievo között továbbra is egy pont a különbség a rómaiak javára. "Lent" a Como, Piacenza, Torino hármas helyzete kilátástalan, még kiesésre áll a Reggina.

A 24. forduló eredményei:
Bologna - Inter 1-2
Roma - Lazio 1-1
Atalanta - Parma 0-0
Como - Brescia 1-1
Empoli - Piacenza 3-1
Modena - Perugia 1-1
Torino - Reggina 1-0
Udinese - Juventus 0-1
Milan - Chievo 0-0

A következő körben nagyobb rangadót nem játszanak, de csupa nagy csata várható az olyan derbiken, mint Chievo-Parma, Bologna-Udinese, Brescia-Torino. A Juve a Modenát fogadja, az Inter a Comót, a Milan a Reggina vendége lesz.