Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga keddi ülésén tárgyalták Lipcsei Péter ügyét is, akit a videofelvételek alapján idéztek be. Az ok: a ferencvárosi csapatkapitány a múlt heti DVSC-FTC bajnokin rálépett a debreceni Dombi Tibor combjára. A tárgyalást a jövő hétre halasztották, s keddre beidézték a meccs játékvezetőjét, Kassai Viktort, valamint Dombi Tibort is.

A bizottság elsősorban azt szeretné megállapítani, hogy a válogatott középpályás tette szándékos volt vagy sem, mindenesetre Lipcsei kijelentette: sohasem okozott senkinek súlyos sérülést, s ezen a "szokásán" Debrecenben sem akart változtatni.

Egy biztos: az MLL fegyelmi bizottsága a bizonyítás nyűgje mellett azért is nehéz helyzetben van, mert az ítélet precedensértékű lehet. Amennyiben ugyanis Lipcseit eltiltják, a múltból is azonnal előkerülhetnek hasonló tévéfelvételek. Arról nem is beszélve, hogy a hét végi bajnoki összefoglalók során az opretőrök felelőssége is megnő, vagyis amely esetről netán lemaradnak, ott a vétkes is megúszhatja az ügyet. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy már most néhány klubnál nehezményezik, miszerint a televízóban a moderátorok is fura módon szelektálnak az összefoglalók visszajátszásaiban.

Ettől függetlenül Lipcsei is egyetért azzal, hogy a tévéfelvételek alapján eltiltásokat eszközöljenek, más kérdés, hogy személy szerint abszolút ártatlannak vallja magát a Dombi elleni szabálytalanságban.

A jelek szerint a döntésre is várni kell, mivel a fegyelmi bizottság elnapolta Lipcsei tárgyalását, mivel nem lehetett egyértelműen megállapítani a zöldek csapatkapitányának vétkességét, pontosabban szándékos szabálytalanságát, ezért új időpontban ül össze a grémium. Erre az összejövetelre - amely március 25-én, kedden 14.30-kor lesz - beidézik az ominózus debreceni meccs játékvezetőjét, Kassai Viktort, valamint a "szenvedő félt", azaz a debreceni Dombi Tibort is. Az ő véleményük akár döntő is lehet az ítélet kiszabásánál.

Bánki József

[origo]