Vágólapra másolva!
Csütörtökön rendezik a negyeddöntő visszavágóit a labdarúgó UEFA-kupában, éjfél körül kialakul a legjobb négy mezőnye. A múlt heti első mérkőzések alapján még valamennyi együttes reménykedhet, igaz, Buzsáky Ákos klubja, az FC Porto roppant nehéz helyzetből várja a folytatást.

A magyar futballistát nem nevező portugálok ugyanis hazai pályán egygólos vereséget szenvedtek a Panathinaikosztól, így bravúr lenne a továbbjutásuk. A roppant egységes görögök vendéglátónként még a világ legjobb együtteseit is megszorongathatják, mostani ellenfelük pedig nem tartozik a közvetlen elithez. Vagyis a papírforma a Panathinaikosz elődöntőbe kerülését ígéri.

A Rangers nyerte a skót Ligakupát/sport/focivilag/20030317arangers.htmlIdegenben győzött a Liverpool és a Chelsea/sport/focivilag/20030316idegenben.htmlNégyet vágott az Inter, a Parma és a Lazio/sport/focivilag/20030316negyet.html

Már Skóciában óriási csatát hozott a Celtic Glasgow és a Liverpool brit rangadója, s valószínű, hogy a csütörtöki visszavágót is hasonló küzdelem fogja jellemezni. Mindkét gárda nélkülözi majd legalább egy kulcsemberét, mert a hazaiaknál az eltiltott szenegáli El-Hadji Diouf, míg a skótoknál a csuklótörést szenvedett angol Chris Sutton nem léphet pályára.

A Besiktas-Lazio és a Boavista-Málaga negyeddöntőt egyformán a vendégek várják egygólos előnnyel, de nem egyértelmű esélyesként. Főleg Isztambulban várható kiélezett küzdelem, mert a fanatikus hazai rajongók megrettenthetik az olasz játékosokat.

A csütörtöki műsor (zárójelben az első mérkőzés eredménye):
Panathinaikosz (görög) - FC Porto (portugál) 19.30 ó (1-0)
Besiktas (török) - Lazio (olasz) 20.00 ó (0-1)
Liverpool (angol) - Celtic Glasgow (skót) 21.05 ó (1-1)
Boavista (portugál) - Málaga (spanyol) 22.00 ó (0-1)

Az elődöntő sorsolását pénteken készítik el.

A további program:
elődöntő: április 10. és 24.
döntő: május 21. (Sevilla)