Vágólapra másolva!
Sorsdöntő hét volt a Bajnokok Ligájában, hiszen kialakult a legjobb nyolc mezőnye, de érdekes módon azok közül, akik a nemzetközi kupában remekeltek, a hét végi bajnokikon csak kevesen tudták megismételni jó teljesítményüket. Mindennek köszönhetően csak három olyan focista szerepel álomcsapatunkban, aki a két meccsen is pályára lépett: Zidane, Carew és Riquelme is inkább csak az egyik találkozón villogott.
Ricardo (portugál, Boavista): Az UEFA-kupa jelenlegi kiírásának legnagyobb meglepetését kétségtelenül a Boavista okozta azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé, a portóiak a negyeddöntőben a spanyol Málagát búcsúztatták. A továbbjutás sorsa a tizenegyesrúgások során dőlt el, és a válogatott kapus nem csak hogy kivédett egy büntetőt, de maga is értékesített egyet.
Giuseppe Cardone (olasz, AC Parma): A pármai gárda igazi rangadót nyert a Lazio ellen, és ezzel ismét visszajött az esélye a BL-t értő negyedik helyre. A hazaiak meglehetősen korán vezetést szereztek a télen igazolt védő, Cardone révén, aki később is remekül futballozott, és nagy szerepe volt abban, hogy a rómaiak támadósora nem nagyon ficánkolt.Marcelo Pletsch (brazil, Mönchengladbach): A Gladbach nagyon fontos három pontot szerzett a hét végén a Bundesligában a Hamburg ellen, hiszen ennek köszönhetően ismét elhagyhatta a kiesési zónát. A vezető találatát a brazil középhátvéd Pletsch szerezte, aki a mérkőzés többi részében arról gondoskodott, hogy a HSV argentin támadója, Marcelo Romeo ne találjon be.Daniel van Buyten (belga, Olympique Marseille): A belga középhátvéd jelenleg Európa egyik legjobb formában lévő, leggólerősebb és egyben legkeresettebb védője. A Manchester United és a Juventus által is kiszemelt futballista a múlt héten ismét betalált, és a Montpellier ellen elért góljának értékét növeli, hogy az OM ennek köszönhetően tudott nyerni.Maurucio Pochettino (argentin, Paris-SG): A párizsi gárda az utóbbi hetekben ismét eredményesebben futballozik, és ennek köszönhetően megint feljebb lépett a tabellán. A hét végén a Sedan ellen győzött a gárda, és elsősorban a védelem vitte a prímet, amely megőrizte a párizsi kaput a góltól, ráadásul az első találatot is egy hátvéd, jelesül Pochettino szerezte.
Marek Jankulovski (cseh, Udinese): Az udinei gárda is szeretne odaérni a negyedik helyre a campionatóban, és ennek ezúttal az Internazionale látta kárát, amely vereséget szenvedett a Friuli-stadionban. A hazaiak első találatát a cseh középpályás, Jankulovski szerezte, aki ezzel a góllal is megmuatta: nem véletlen, hogy sztárcsapatok (mint például az Arsenal) versengenek az aláírásáért. Zinedine Zidane (francia, Real Madrid): A királyi gárda meglehetősen sikeres hetet zárt, hiszen a madridiak előbb bebiztosították a legjobb nyolc közé jutásukat a BL-ben, majd pedig a bajnokságban rangadót nyert a Deportivo ellen. Utóbbi meccsen Zidane zsenialitása volt a döntő: a francia középpályás szerzett egy gólt, majd adott egy gólpasszt.Juan Román Riquelme (argentin, FC Barcelona): A katalán gárda nyári sztárigazolása eddig nem tudta gyakran igazolni, hogy megérte érte ilyen sok pénzt kifizetni, de az elmúlt héten az argentin játékmester végre képességeinek megfelelően futballozott. A Newcastle elleni BL-meccsen egy gólpasszig jutott, a hét végén a Racing Santander ellen pedig két assziszt mellett egyszer maga is betalált.Andrea Pirlo (olasz, AC Milan): A rossonerók nem kis fegyvertényt hajtottak végre a Juventus legyőzésével, ráadásul ennek az eredménynek köszönhetően ismét nyílttá vált a scudettóért zajló küzdelem. Noha a milánóiak góljait a két csatár, Sevcsenko és Inzaghi szerezték, a hazaiak legjobbja mégis a középpályás Pirlo volt, aki végig vezéregyénisége volt csapatának, kiválóan összefogta az együttes, és egy gólpasszt is adott.
Ruud van Nistelrooy (holland, Manchester United): A Vörös Ördögök tovább növelték a nyomást az Arsenal felé azzal, hogy szombati bajnokin sima 3-0-s győzelmet arattak a Fulham ellen. A találkozó főhőse Van Nistelrooy volt, aki mesterhármast ért el, és különösen a második találat ment élményszámba, amikor a félpályától megindulva egészen a kapuig masírozott.John Carew (norvég, Valencia CF): A spanyol együttes eddig minden indulásakor bejutott a BL legjobb nyolc csapata közé, és ez alól a jelenlegi szezon sem jelent kivételt. A Valencia ezúttal az Arsenal legyőzésével kerülhetett be a negyeddöntőbe, és ez sikerült is, köszönhetően elsősorban a norvég támadónak, aki két remekbeszabott gólt is szerzett.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)