Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A télen anyagi csődbe jutott és azóta jobbára juniorkorú játékosokkal szereplő Dunaferr tavaszi eredményei igencsak meglepőek. Mindenki azt hitte ugyanis, hogy a csapat a Borsodi Liga pofozógépe lesz, ám a vezetőedzői teendőket ingyen is vállaló Gálhidi György remekül összerakta, a veterán Lengyel Ferenc pedig remekül összefogja az együttest, így az ellenfeleknek mindenkor meg kell küzdeniük a Dunaferr ellen.

A 37 éves Lengyel Ferenc a hátán viszi a Dunaferrt, és elsősorban neki köszönhető, hogy az újvárosiak egyelőre nem állnak kieső helyen, hiszen az utóbbi két fordulóban, az MTK és a Sopron ellen a középpályás góljainak köszönhetően mentettek pontot az újvárosiak. Mivel a héten a Dunaferr legfőbb riválisai, a Kispest és a Békéscsaba ellen is pályára lép bajnokin, sok minden tisztázódhat a tabella alján is.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030411aborsodi.htmlKi a legjobb edző?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50395Tippelj!http://www.tippelj.hu/

"Nagy erőt ad nekünk, hogy érezzük a fél ország futballszerető közvéleményének a szimpátiáját" - mondta Lengyel. "A magam részéről a bentmaradás kiharcolását legalább akkora sikernek könyvelném el, mint a három évvel ezelőtti bajnoki címet. Annak viszont nem örülök, hogy éppen most váltott edzőt a Kispest, hiszen emiatt várhatóan jóval nagyobb ambícióval lép majd pályára ellenünk. Mivel mindkét együttesben sok fiatal szerepel a május elején Eb-selejtezőt játszó ifiválogatottban, ezért hozták előbbre a bajnokit, ami a mi szempontunkból azért nem túl szerencsés, mert három nap alatt kell le tudnunk a legnagyobb riválisaink elleni csatákat. Szombaton ugyanis a Békéscsabát fogadjuk, és tudjuk jól, amennyiben az említett két mérkőzésen hat pontot szerzünk, hatalmas lépést teszünk a bennmaradás kivívása felé."

Dunaújvárosban egyébként manapság nagyobb szeretet veszi körül a futballistákat, mint amikor bajnoki aranyérmet nyert az együttes. Ennek egyetlen oka az, hogy a csapatot zömében saját nevelésű vagy a klubhoz ezer szállal kötődő játékosok alkotják.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről