Vágólapra másolva!
Némileg meglepetést okozott, hogy a Bundesligát is megjárt Vincze Ottó az utóbbi időben kikerült a bajnoki címvédő, ám idén csak alsóházas ZTE kezdőcsapatából. A játékos edzője, Bozsik Péter elmondta: nincs gondja a középpályással, ám a nyertes meccsek után nem akart változatni a kezdőcsapatán.

"Továbbra sincs semmi gondom Vincze Ottóval, aki a siófoki, számunkra nagy jelentőségű mérkőzésen, sőt az alsóházi rájátszás első fordulójában, a Videoton ellen is kezdett, ám ott megkapta a harmadik sárga lapját, ezért az ezt követő 90 percet csak a lelátóról nézhette" - mondta Bozsik Péter, majd így folytatta: "A hét végi, Sopron elleni meccsen aztán végre jól játszott a csapat és nyert 4-1-re, így nem volt okom Dunaújvárosban sem változtatni az összeállításon. Arról nem is beszélve, hogy a Dunaferr ellen is begyűjtöttük a három pontot, ami a csapat egysége és morális tartása okán is rendkívül fontos volt számunkra, hiszen nem szeretnénk, ha esetleges botlásainkkal befolyásolnánk a kiesés elleni küzdelmet. A mifelénk megszokott pletykákról nem is szólva, no ezért kell minden mérkőzésre tökéletesen felkészülnünk és nyernünk."

Vincze mellett egyébként az ugyancsak alapembernek számító Darko Ljubojevic sem kapott lehetőséget Dunaújvárosban, ám az eredmények mindenképpen a szakvezetőt igazolták. Ugyanakkor jelzésértékű, hogy az egyébként népszerű és őszinte Bozsik Péter az említett Vinczét és Ljubojevicet sem vonta be egy két héttel ezelőtti, fontos öltözői beszélgetésbe. Azon ugyanis a tréner a csapat hét meghatározó futballistájával vitatta meg az előrelépés lehetőségeit.

Ugyanakkor nem csupán ezért, hanem mellőzöttsége miatt sem kizárt, hogy nyáron Vincze Ottó távozik a ZTE-től, s mint megtudtuk: nem csupán neki, hanem Keneseinek, Egressynek és Molnár Balázsnak is akadnak ajánlatai. Talán nem is bánnák a zalai elöljárók, ha sikerülne túladni néhány futballistán, hiszen a hírek szerint az alsóházba kerüléssel sok pénzt vesztett a klub, s már nem olyan stabil a gazdasági helyzet, mint amilyen tavaly volt.

Bánki József