Vágólapra másolva!
A bajnoki címet az elmúlt hétvégén elveszítő Arsenal a Premiership 33. fordulójából elhalasztott mérkőzésen fogadta a Highburyben a Southampton együttesét, és utánozhatatlanul parádés teljesítményt nyújtva 6-1-re verte FA-kupadöntőbeli vetélytársát.

Mindkét csapat meglehetősen tartalékos összeállításban kezdte a gyakorlatilag tét nélküli mérkőzést - az Arsenal biztos ezüstérmes, a Southampton masszív középcsapat -, hiszen a hazaiaknál a kezdők közök kapott helyet többek között Garry, Stepanovs, Toure és Pennant, míg Gordon Strachan pihentette legjobb csatárát, a góllövőlista második helyén tanyázó James Beattie-t.

Az Ágyúsokon egyáltalán nem látszott, hogy tartalékosokat küldtek volna hadba, és a Liverpool által is csábított Robert Pires góljával már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést.

A gólt követően pár - egészen pontosan hét - percig még reménykedhettek a Szentek, hogy megússzák a nagyobb offenzívát, azonban az első negyedóra végén Pennant gólja megadta a jelet: a második Arsenal-találatot követően a fiatal csatár hamar duplázott, majd ismét Pires, és a változatosság kedvéért Pennant következett, így a 25. percben 5-0-ra vezettek a hazaiak.

Tessem ugyan szépített a 33. percben, azonban Pires rögtön a második félidő elején visszaállította az ötgólos különbséget, amely a lefújásig már nem is változott (hiába küldte pályára Strachan mester Beattie-t az utolsó negyedórára).

Arsene Wenger csapata tehát imponáló különbséggel verte a Sotont, ám messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni a végeredményből: biztosak lehetünk benne, hogy a jövő szombati FA-kupadöntőn nem lesz ekkora különbség a két csapat között.

Eredmény:
Arsenal - Southampton 6-1 (5-1)
gól:
Pires (8., 22., 46.), Pennant (15., 18., 25.), illetve Tessem (33.)