Vágólapra másolva!
Az utolsó félórában emberhátrányban küzdő magyar olimpiai (U21) labdarúgó-válogatott nagy csatában egygólos győzelmet aratott Európa-bajnoki selejtezőn a csoportban sereghajtó San Marino korosztályos csapata ellen, Serravallében.

Utánpótlás Eb-selejtező, 4. csoport:
San Marino - Magyarország 1-2 (0-1)
Serravalle, 400 néző
vezette: Zammit (máltai)
San Marino: Valentini - Vitaioli, Crescentini, Della Valle (Canini, 89.), Gorini - Gaspesroni, Domeniconi, Renzi, Bonifazi (Toccaceli, 52.), Moretti - Ciacci.
Magyarország: Balogh J. - Szélesi, Pusztai, Vanczák, Bodor - Czvitkovics, Tóth B., Buzsáky, Németh N. (Koplárovics, 60.) - Torghelle (Juhász, 60.), Bajzát (Czeglédi, 93.)
gól: Renzi (62.), illetve Buzsáky (28.), Bodor (89.)
kiállítva: Pusztai (62.)
sárga lap: Domeniconi (27.), Moretti (56.), Crescentini (72.), illetve Pusztai (20., 62.), Buzsáky (65.), Szélesi (78.)

28. perc: a San Marinó-i tizenhatos előterében, középen szabadrúgáshoz jutott a magyar csapat, Buzsáky állt a labda mögé, és 19 méterről jobbal a kapu jobb oldalába csavart (0-1).

62. perc: Pusztai becsúszva próbált szerelni a magyar tizenhatoson belül, de estében kézzel ért a labdához, így a játékvezető tizenegyest ítélt, és felmutatta a védőnek a második sárga, majd a piros lapot. A büntetőt Renzi jobbal a bal alsó sarokba bombázta (1-1).

89. perc: Bodor a jobb oldalról, 20 méterről végzett el szabadrúgást, és jobbal a bal felső sarokba csavarta a labdát (1-2).

Az első félidőt szinte végigtámadta a magyar csapat, több helyzetet is kidolgozott, de mindössze Buzsáky Ákos gólja hozta meg a várva várt előnyt. A fordulás után megváltozott a játék képe, a hazaiak többet kezdeményeztek, és egy szerencsétlen szituáció után egyenlíteniük is sikerült. Az emberhátrányban küzdő vendégek ezután kissé elkedvetlenedtek, és kapkodva, pontatlanul játszottak, végül azonban megszerezték a győztes találatot.

Róth Antal szövetségi edző a meccs után így értékelt: "Talán furcsa, de most elsősorban a csapat elmúlt féléves teljesítményét szeretném megköszönni, és azt, hogy eredményesen szerepeltünk, ami a mai meccsre is vonatkozik. A klubedzőknek is köszönöm a munkát, hiszen az ő közreműködésük részben garancia a sikereinkre. A mai játékkal természetesen nem lehetek elégedett, a három ponttal viszont igen."

A csoport másik szerdai mérkőzésén:
Svédország - Lengyelország 1-1 (1-0)

Az állás:
1. Lengyelország 13 pont/5 mérkőzés
2. Magyarország 12/6
3. Svédország 10/5
4. Lettország 6/5
5. San Marino 0/7.

A magyar csapat legközelebb szeptember 9-én lép pályára, az ellenfél Lettország lesz idegenben.