Vágólapra másolva!
Kapusvadászat vette kezdetét az élvonalban, legalábbis Békéscsabán és Zalaegerszegen ezen a poszton lehet leghamarabb döntés. A viharsarkiak szlovákiai és horvát hálóőrt tesztelnek, Egerszegen pedig minden bizonnyal a Bük játékosa, Varga Zoltán foglalja el Turi Géza helyét.

Két hete kezdte meg a felkészülést a Békéscsaba élvonalbeli labdarúgócsapata, de mivel a Kórház utcai stadiont felújítják, a csapat Újkígyóson készül. A klub a héten tesztelte a szlovákiai kapust, Bellán Norbertet, akivel minden bizonnyal nem köt szerződést a szakvezetés. Viszont az egykori ferencvárosi és kispesti Kovács Béla ősztől lilában folytathatja. Próbajátékon szerepel még a szolnoki Müller Krisztián, illetve a horvát Varteks Varasdin hálóőre, a 31 esztendős Zankarlo Simunic.

Az MTK együttesében Illés Béla sérülése ad okot az izgalomra, a bajnokcsapat azonban további igazolásokat tervez, így mind a Monorról érkezett Lengyel Roland, mind az utóbbi négy évben Szlovákiában profiskodó Szabó Ottó elutazott a csapattal a dunavarsányi edzőtáborba, akár szerződést is ajánlhat nekik a klubvezetés. A kék-fehérek távozó szerb védője, Mico Smiljanic a hírek szerint a görög első osztályban szereplő Panioniosz csapatához szerződött.

A PMFC csatárt szerződtetett, a következő szezonban a Vasas egykori, a REAC jelenlegi támadója, Nyerges Krisztián már a Mecsekalján kergeti a labdát. A Zalaegerszeg új kapusa a büki Varga Zoltán lesz.