Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteken úgy döntött, hogy fenntartja július 9-i álláspontját, s a Várszegi Gábor által vezetett Fotex Rt.-nek a két évvel ezelőtt megkötött szerződés értelmében hétfőig ki kell fizetnie a harmadik 600 millió forintos részletet.

Ezután a Fotexnek írásban kell ismertetnie szerződésbontási szándékát és az erre vonatkozó elképzeléseit, erre a klub felszólítása ellenére mindeddig nem került sor. Furulyás János, az egyesület elnöke kijelentette, ha a pénz nem érkezik meg idejében, akkor jogi útra tereli az ügyet.

- Nem tart attól, hogy elhúzódik a per, s addig nem találnak befektetőt? - kérdeztük Furulyást.
- Attól függ, melyik szakosztálynak, hiszen a labdarúgóknak nem nekem kell befektetőt találni, hanem a Labdarúgó és Sport Rt.-nek. Ott ugyanis részvények vannak, s akár két éve is eladhatták volna azokat.

- Vagyis az lehet a kézenfekvő megoldás, ha Várszegi Gábor kilép, majd eladja a részvényeit az új vevőnek?
- Ez ügyben Várszegi Gábor van döntési helyzetben, de szerintem ez a verzió is beteljesülhet. Ebben az esetben akik megveszik a részvényeket, odatelepülnek az Üllői útra, s akkor már mi is segíthetünk.

- Sokan támadják önt azzal, hogy az elnökség tagjai nem ismerik a szerződés részleteit, mivel annak titkos záradékai is lehetnek. Mi az igazság ebből?
- Semmi. Az elnökség tagjai ugyanis nem csupán az adásvételi, hanem a társasági és a szindikátusi szerződés részleteit is alaposan ismerik. Egyébként az Rt. vagyona jelenleg 253 millió forint, ezt fel is lehet értékeltetni. Csak érdekességként jegyzem meg, amikor Várszegi Gábor megvette a labdarúgó kft-t, annak 3 millió forintos vagyona volt. A lényeg azonban, hogy az aranyrészvény alapján a klubnak többségi szavazati joga volt, és maradt is.

- Igen ám, de mi lesz a klub honlapjával, a Fradi TV-vel, a hetilappal és a többi Várszegi által létrehozott ferencvárosi vállalkozásokkal?
- Ami az új vevőnek kell, azt nyilván meg is szerzi, hiszen a semmiért biztosan nem fektet be a Fradihoz.

- Amennyiben viszont évekig eltart a per...
- Remélem nem lesz per, de ha mégis, akkor sem években gondolkodunk, hiszen hétfőn lejár a fizetési határidő, s amennyiben nem érkezik meg a pénz a számlánkra, elküldjük a fizetési felszólítást, majd ettől a pillanattól kezdve ketyeg a kilencven nap. Tény, nehéz időszak előtt állunk, ezt azonban át kell vészelni, minél előbb megtalálni a kiutat, s szponzorokkal segíteni a szakosztályokat. A Ferencvárosnak minél előbb régi fényében kell csillognia.

- Biztos abban, hogy az elnökségi ülésen a legjobb döntést hozták?
- Igen, s ez nem csak az én véleményem volt, hanem az elnökség többségéé is.

Bánki József