Vágólapra másolva!
Két, korábban Magyarországon szerepelt játékossal erősödhet a Békéscsaba: az örmény Javrujan már aláírta szerződését, de a szerb Vilotic is a Viharsarokba tart. Visszatért a Fradihoz a román Botis, az újpesti Kovácsot a Cottbus szemelte ki.

Két új játékos is bemutatkozott a Békéscsabai Előre FC élvonalbeli labdarúgócsapatának Szolnok elleni edzőmérkőzésén. Az együttes pénteken éjszaka megegyezett a 22 éves örmény utánpótlás-válogatott támadóval, Eugia Javrujannal, aki legutóbb a Matáv Sopron csapatában szerepelt. A másik játékos a 32 éves szerb védő, Dejan Vilotic, aki tavaly még Fehérvárott játszott, majd a Sopronnál próbálkozott, ám adminisztratív okok miatt nem jöhetett létre a kontraktus. Vilotic szerződése még nem tény, de jelzésértékű, hogy a korábban kiszemelt cseh Roman Kolintól már elköszönt a klub.

Siófokon Bíró Imre kapusedzőként, korábbi játékostársa, Sallai Tibor futballistaként tért vissza. A Balaton FC szerződtette Potemkin Károlyt, aki korábban megfordult a BVSC, a Ferencváros és a Haladás együttesében is.

A Ferencváros csapatához visszatért Sorin Botis, s ismét a zöld-fehérekkel készül. A moldáv bajnok és kupagyőztes Sherif Triaspol román védőjének leigazolásáról tovább folynak a tárgyalások, és elképzelhető, hogy hamarosan sikerül egyezségre jutni a futballista szerződtetéséről.

Németországi információk szerint a szombati Újpest-REAC mérkőzést, amelyet a lilák 2-0-ra megnyertek, megtekintette Hagen Reeck, a Cottbus egyik edzője is. A másodosztályú gárda kiszemeltje Kovács Zoltán, aki iránt a hírek szerint a Debrecen is érdeklődik. Horváth Ferenc Görögországba tart. Cseri Gergő nem hagyja el a Megyeri utat, Mezey György döntése értelmében - a kölcsönadás helyett - továbbra is a keret tagja marad.

Várhatóan nem marad az ukrán Dinamo Kijevben Bodnár László, őt ibériai gárdák szeretnék szerződtetni.