Vágólapra másolva!
A Kinában edzőtáborozó Real Madrid angol csillaga, David Beckham nem csak a focival törődik, sokat tesz azért, hogy megtanulja a spanyol nyelvet. Noha még nem beszéli folyékonyan, csapattársainak köszönhetően káromkodni már hispánul is tud.

David Beckham arcai - képgaléria

Beckham öt madridival, köztük a szintén angol McManamannel egy szobában lakik a kunmingi szálláshelyen. A kvintett tagjai sokat segítenek az egykori manchesterinek, hogy elsajátítsa a spanyol nyelvet, s bár jól halad vele, annyira még nem, hogy a pályán folyékonyan szólhasson társaihoz.

"Sokat segítenek a srácok, a minap például Roberto Carlos tanítgatott a masszázsszobában. Lépésről lépésre haladok előre, bár még csak káromkodni tudok, és annyit, hogy 'gracias", "muchas gracias" és 'hola'.

Becks egyébként jól érzi magát a királyi gárdánál, s nem zavarja, hogy állandóan a középpontban van: "Boldogan gondolok vissza a manchesteri időkre, de most már a Real Madrid játékosa vagyok. Nagyon boldog vagyok új csapatomnál, élvezem a felkészülést is. Miután Madridba jöttem, a vélt vagy valós pletykákat kiírták magukból az újságírók, de nincs ezzel gond, hiszen ehhez már hozzászoktam. Angliában is ez történt velem, de amúgy nem vagyok egyedül ezzel a Realnál, mert a csapattársaimra is nagyon kíváncsiak a rajongók."

A középpályás a Távol-Keleten már járt Victoriával, így tudja, mire számíthat Kínában. "Megtiszteltetés, hogy az emberek rám mosolyognak, de tudom, ez csak egy dolog, ami a focival jár."

Beckham új klubjában valószínűleg a pálya jobb oldalán fog játszani, de edzője, Carlos Queiroz más poszton is kipróbálná az angol válogatott megasztárját. "Középen is játszhatok, s el kell mondanom az edzőmnek, hogy a pálya mely területén érzem magam a legjobbnak. A világ egyik legerősebb bajnokságában játszhatok, ezért bizonyítani szeretnék." Egyébként nem lehetetlen, hogy a korábbi aranylabdás Luis Figo megválik jobb oldali középpályás szerepkörétől, s átmegy a bal oldalra - teret engedvén így Becksnek.

A Spice Boy riporteri kérdésre válaszolva kijelentette: nem a kosaraslegenda Michael Jordan miatt választotta a 23-as mezszámot: "Két szám közül választhattam, a 23-as mellett döntöttem, de nem Jordan miatt."

Beckham szombaton Pekingben, a kínai Dragon Team ellen debütál a Real Madridban.