Vágólapra másolva!
Bíztató játékkal bosszantó döntetlent ért el Szlovéniában az U21-es magyar válogatott. Róth Antal együttese ugyanis 2-0-s vezetésről engedte ki a kezéből a győzelmet, így érthető, hogy a szövetségi edző nem volt teljesen elégedetlen a látottakkal.

- A szlovéniai fellépés összességében elérte a célját? - kérdeztük Róth Antalt.
- Egyértelműen. Örültem annak, hogy kilenc hét után újra találkozhattam a játékosokkal, a meccs pedig, különösen jól jött a szeptember 9-ei, sorsdöntő lettországi selejtezőnk előtt. A szlovén szövetség illetékeseit arra kértük, hogy ezúttal 22 labdarúgót szerepeltethessünk, mivel minél több játékost szerettünk volna tesztelni, szerencsére ez ügyben nyitott kapukat döngettünk, mivel vendéglátóink is hasonlóan gondolkodtak.

- Aztán a szünet után egy teljesen új együttest is küldött pályára. Miként értékeli a két játékrészt?
- Az első félidőben azok kaptak lehetőséget, akik klubcsapatukban is rendszeresen szerepelnek, továbbá az U21-es gárdának is stabil tagjai. Ennek megfelelően az első 45 percben nagy iramot diktálva nálunk volt az irányítás, több helyzetet is kidolgoztunk, majd megérdemelten szereztünk vezetést Torghelle találatával. Szünet után olyanok léptek pályára, akik klubjukban is ritkán jutottak szóhoz, és nálunk is keveset, vagy egyáltalán nem játszottak korábban. Mindez meg is mutatkozott a második félidőben, hiszen az összeszokatlanság okán bizonytalanná vált a védekezésünk, ez által hatástalanabbá a támadójátékunk. Ugyanakkor akadtak jobb periódusaink, ekkor növeltük az előnyt is Józsi György góljával. Sajnos a hajrában újabb védelmi hibáink következtében szépítettek, majd a hosszabbításban egyenlítettek is a szlovénok, ami bosszantó, mert kétgólos előnyről illett volna megnyernünk a meccset, ami az egyik célunk volt ezen a találkozón.

- Mi volt a másik?
- A tapasztalatszerzés. Ez meg is valósult, szerencsére több pozitívumot láttam a mérkőzésen, a hibákból meg tanulnunk kell.

- A néhány napja honosított ferencvárosi brazil, Leandro beváltotta a hozzá fűzött reményeket?
- Mindenképpen, hiszen csapatunk egyik legjobbjának bizonyult. Képességei alapján feltétlenül helye van az együttesben, jóllehet egy napi gyakorlás után kissé indokolatlanul állítottam a kezdő tizenegybe, ám tökéletesen megvalósította a taktikai feladatait.

- Rajta kívül kikkel volt még elégedett?
- Juhász Roland, Vanczák, és Torghelle átlagon felüli teljesítményt nyújtott, a többiek hozták az átlagot, a legfontosabb azonban, hogy a hozzáállás mindenkinél maximálisan dicséretes volt.

Bánki József